Віктор Вацко: "Коли настав час нести відповідальність за результат, Грозний відразу ж згадав про Єзерського"

1071 28.01 2014   21:18
Автор: Footboom



Відомий коментатор телеканалу «Футбол», Віктор Вацко, на своїй конференції на matchday.com.ua відповів на запитання вболівальників.

- Як Ви ставитеся до тренерського таланту Павлова? Якщо, я не помиляюся то жоден гравець, після "школи Павлова" не зміг закріпитися міцно в більш іменитому клубі. Селін, Безус, Кравченко в «Динамо», Оберемко, Ребенок в «Металісті», Кулаков в «Дніпрі», Чижов в «Шахтарі». Одне виключення – П’ятов. Можливо, цей тренер переоцінений?

- Навіть уже сам той факт, що Ви вживаєте словосполучення "школа Павлова", примушує ставитись до Миколи Петровича з повагою. Проблема названих Вами людей - аж ніяк не в тренері, який їх виховав.

- Під час матчу Олександрія – Металург (Д) ви поділилися думкою, що не розумієте жителів Олександрії які не ходять на футбол. В ПЛ існують команди які ледве збирають тисячу глядачів на свої матчі, чутно як, навіть, гравіці розмовляють між собою: Маріуполь, Полтава, Сімферополь. В чому проблема з відвідуванням футболу в провінції?

- Ось така ми "футбольна" країна... Хоча, з уболівальниками потрібно працювати. Грамотно працювати. А переважна більшість вітчизняних клубів цього просто не вміє. У нас здебільшого футбол існує для кого завгодно, тільки не для вболівальників.

- Як Ви оцінюєте молодіжну збірну України? Не складється враження, що це найслабша збірна за всі призиви?

- Не складається у мене такого враження. У цій команді є ряд дуже цікавих у перспективі футболістів. Скажімо, Ордець, Малишев, Бабенко, Блізниченко, Караваєв, Болбат, Костевич, Бохашвілі, Будківський... І найактуальнішим у їх футбольній долі я б поставив питання тренерської довіри та вміння працювати із молоддю у клубах.

- Знаю, що Ви є кумами з Єзерським. Невжа важко збагнути, що твій час минув? Це стосується і Калініченка та Назаренка. Вони - не бідні люди. Тримаються за зарплатню до останього. Навіть в обескромленій «Таврії» не знаходилося місця двом стоячим гравцям одночасно(Каліна, і Назік).

- За Вашою логікою, Гіггза уже в мавзолей потрібно було відправити давно :)

Якщо вести мову про трьох згаданих Вами людей, то, по-перше, потрібно робити це із більшою повагою. Вони на це заслужили.

По-друге, вони не вийшли ще на такий рівень, щоби могли самі собі пропонувати контракти і підписувати їх. Їх зарплатня - це бажання клубу насамперед. Якщо ж клуби підписали контракт із цими гравцями, значить ці футболісти потрібні.

По-третє, із того, що я бачив у першому колі, усі троє виглядали дуже солідно на тлі своїх партнерів у клубах. Навіть Макс, який у сезон входив після дуже важкої травми.

Той же Єзерський не входив у плани Грозного в Ужгороді, і на старті сезону часом навіть до заявки не потрапляв. На думку тренера, з Лисицьким у парі повинні були грати румунські "суперпрофі". Але коли настав час нести відповідальність за результат перед інвесторами, коуч відразу ж згадав про Володю, а далі - є табличка результатів, яка говорить більше, ніж слова. Відтак, якщо на рівні «Говерли» час Єзерського минув, то час, тих же, Ороса і Данді, які засіли на лаву, коли грав Вова, там узагалі не повинен був наступати. Логічно?

Популярные новости