Контрольний матч. "Карпати" (U-19) – "Амкар" (U-21) 0:1

845 25.02 2014   00:16

Юніорська команда «Карпат» в рамках навчально-тренувального збору в Туреччині зіграла третій товариський поєдинок. Суперниками 19-річних «левів» була молодіжна команда з Росії «Амкар» U-21 з Пермі.

Гру з росіянами карпатівці розпочали у такому складі: Сілецький, Штаненко, Лобай, Грось, Синиця, Намуйлик, Макогон, Богач, Полюганич, Грисьо, Захарків. По ходу зустрічі на заміну виходили Данилів, Сас, Гірний, Олійник, Вербний, Кльоц, Диня, Швед, Гладкий, Стефанишин. Через травми не змогли зіграти воротар Присяжнюк та півзахисник Федина.

Загалом поєдинок пройшов у рівній боротьбі, але слід відзначити, що «Карпати» більшу частину ігрового часу грали першим номером. «Зелено-білі» непогано контролювали м’яч та багато комбінували. Вдалося створити й кілька гольових моментів. Зокрема, у першому таймі повинні були забивати Юрій Захарків та Ігор Богач, а в другому хороші нагоди завершити зусилля партнерів влучним ударом змарнували Володимир Гладкий та двічі Мар’ян Швед. До певної міри на діях наших хлопців у завершальній фазі атаки позначився той факт, що суперники були старші за віком – нагадаємо, що наші юніори грали проти молодіжної команди. А два роки різниці у ще зовсім молодих футболістів – це дуже суттєво.

Багато в чому цей фактор позначився і в епізоді, який призвів до єдиного голу в матчі, який росіяни забили у ворота «Карпат». Діючи другим номером, гравці «Амкару» на 22-й хвилині провели швидку контратаку, в фіналі якої після прострілу з лівого флангу нападнику росіян вдалося продавити центр оборони «зелено-білих» і переправити круглого у ворота Івана Сілецького – 0:1.

Треба віддати належне підопічним Ігоря Йовічевіча, що пропущений м’яч не вплинув негативним чином на їхній психічний стан і вони продовжували грати в той футбол, якому їх вчать на тренуваннях. Як ми вже згадували, у наших хлопців було кілька хороших нагод, аби відновити рівновагу в рахунку. Напевне, коли аналізувати гру в цілому, то саме нічийний підсумок гри найбільше відповідав би тому, що відбувалося на полі. Але у футболі виграє той, хто більш ефективно використовує свої шанси. У звітній грі «Амкар» одну з своїх контратак зумів довести до взяття воріт суперника. А от «Карпати» так жодного разу й не змусили кіпера росіян діставати круглого з сітки власних воріт. Тож фінальний свисток зафіксував перемогу «Амкара» з мінімальним рахунком 1:0.

Додамо, що на 19-річних «левів» у Туреччині чекають ще два матчі: у середу, 26-го лютого вони зіграють проти норвезького клубу «Бодоглінд», а 1-го березня суперником «зелено-білих» буде ще одна норвезька команда «Брюне».

Популярные новости