Віктор Вацко: "Лише наївна людина вірить у відсутність корупції в дитячо-юнацькому футболі"

893 24.03 2014   19:52

Відомий вітчизняний коментатор телеканалу "Футбол", Віктор Вацко, на своїй конференції відповів на запитання читача стосовно дитячого футболу.

- По своей специфике работы я я по совместительству являюсь детским тренером по футболу. Вот читаю много интервью, что у нас много талантов нужно их искать. Я с этим согласен. Но как их искать если я вожу своих воспитанников в один клуб детской лиги, а потом при подписании профессионального контракта практически все клубы говорят: "Дайте денег и он будет играть". А как родители этого ребенка могут дать деньги если у них 3-4 и больше детей в семье. К чему мы пришли и это ведь было давно так. Мне интересно было бы услышать Ваш ответ на этот вопрос. А желательно чтобы он был задан всем представителям наших клубов почему они в открытую врут. Ведь в том же Динамо (Киев) нужно и за учебу и за жилье и за проезд платить. Где это видано. Скоро так умрет весь наш футбол и будут одни легионеры играть.

- Я думаю, що лише наївна, далека від реальності людина вірить у відсутність корупції в дитячо-юнацькому футболі. На жаль, Ваш випадок - не поодинокий. Для мене особисто це дикість. Дикість, яка частково дає відповідь на запитання, чому ми часто досягаємо успіхів на дитячо-юнацько-молодіжному рівні, а потім, на дорослому рівні, юні "таланти" кудись зникають. Як із цим боротися? Це повинен робити кожен клуб локально. По-перше, тренерам, що працюють з дітьми створити належні умови, в тому числі й матеріальні, включно із системою бонусів за підготовку гравця. Але й контролювати роботу цих тренерів, вимагати не результату на табло, а саме підготовки гравців. По-друге, суворо карати хабарників - звільнення негайне з подальшою неспроможністю працювати у дитячо-юнацькому футболі. Але тут потрібно дуже обережно підходити до кожного окремого випадку, оскільки батьки теж бувають - ого-го. Приведуть лісоруба, який на м'яч гавкає, а потім розповідають, що їх синочок-Мессі не потрапив у школу, оскільки тренер вимагав хабаря. Такі випадки теж бували.

Я думаю, що економічна ситуація в країні багатьох підштовхне до раціонального використання вітчизняних "ресурсів", а грамотних мудрих власників клубів до інвестицій у власні дитячо-юнацькі академії і відповідного жорсткого контролю.

Я хочу вірити у краще.

Источник: matchday.com.ua
Популярные новости