Віктор Пищев: "Фінали ДЮФЛ пройшли на рівні дорослих змагань"

1877 23.07 2013   14:48
Фото - ffu.org.ua

З 25 червня по 7 липня в Поляні, Сваляві та Львові пройшли фінальні змагання дитячо-юнацької футбольної ліги України. Коли вже визначились всі переможці, прес-служба ФФУ попросила підбити підсумки та поділитися враженнями від цих змагань віце-президента ДЮФЛ Віктора Пищева.

− Я хотів би відразу відзначити надзвичайно високу організацію цих змагань, про що говорять самі факти: юні футболісти грали на «Львів Арені», стадіоні, що приймав матчі Євро-2012, за це особливу подяку хотів би виразити президенту ДЮФЛ − Віталію Борту. На матчах турніру були присутніми та нагороджували переможців перші особи Федерації футболу України − президент Анатолій Коньков, що відвідав матчі в Сваляві та Поляні та перший віце-президент Анатолій Попов, що був присутнім на матчі у Львові. Крім того, варто відзначити умови, в яких відбувались ці змагання − починаючи від проживання та харчування все було на рівні дорослих змагань.

− Яка атмосфера панувала на цьому турнірі?

− Атмосфера була чудовою. В турнірі приймали участь футболісти-вихованці академій кращих футбольних клубів України, які відвідували змагання в різних країнах світу і багато чого бачили. І ці діти, в спілкуванні між собою, відзначали, що на турнірі гарна атмосфера і вони зроблять все від них залежно, щоб в наступному році повернутися сюди вже в старшій віковій групі − такі слова юних футболістів були найвищою похвалою для організаторів турніру.

− Матчі проходили на великих стадіонах, що непритаманне дитячо-юнацьким змаганнях, як юні футболісти сприймали ці факти?

Кожен навіть самий юний футболіст мріє зіграти на чудовій футбольній арені, що приймає матчі найвищого рівня і нам вдалось реалізувати таку мрію, як я казав, матчі фінальної частини у віковій групі U-17 приймала «Львів Арена». Під час проведення всіх матчів все було організовано як у дорослих змаганнях − оголошення складів команд, авторів голів, заміни. Враховуючи той факт, що стадіоні були присутніми батьки та родичі самих футболістів − це було справжнім святом для всіх. Особливо мені приємно відзначити, що на іграх були присутніми 2.500 тисячі людей − це є рекордом відвідуваності ДЮФЛ, і що також заслуговує уваги, що поведінка вболівальників була зразковою − не було ані бійок, ані словесних образ.

− Як місцева влада ставилась до проведення змагань?

Я хотів би висловити окрему подяку всім тим, хто допомагав нам в проведенні цих змагань. На матчах ДЮФЛ були присутніми Ланьо Михайло Іванович − голова футболу Закарпатської області, Ледида Олександр Олександрович − губернатор Закарпатської області, Драгобецький Іван Іванович − голова міської ради Свалявського району, Безик Владислав Михайлович − голова Федерації футболу Свалявського району. Я хотів би особливо відзначити двох останніх, які доклали чимало зусиль для того, щоб ці змагання пройшли на такому високому рівні, тому на фінальному матчі вони були відзначені найвищими нагородами Федерації футболу України. Що стосується змагань у Львові, то там велику допомогу надав ФК «Карпати», за що їм окрема подяка.

Ви встановили дуже велику планку для самих себе, як збираєтесь далі підтримувати організації змагань на такому високу рівні та що збирається вдосконалювати надалі?

Нам є куди рухатись далі, ми хочемо ще більше наблизити рівень змагань ДЮФЛ до дорослих змагань. В нас на початку вересня розпочинається новий чемпіонат − будемо вдосконалюватися, йти в ногу з часом і, я впевнений, збудуться всі наші плани, а разом з ними і дитячі футбольні мрії.

Источник: Прес-служба ФФУ
Популярные новости