Мирослав Ступар: "Вирішальний гол Девіча був "чистий"

1186 21.05 2013   16:46
Фото - dynamo.kiev.ua

Мирослав Ступар про минулий тур ПЛ.

«Таврія» — «Динамо». Попри суспільний резонанс, обговорювати роботу Годуляна, вважаю, не варто, бо він відпрацював майже бездоганно. Чому майже? Бо наприкінці зустрічі пропустив важливий момент: Любичич грубо сфолив на Ярмоленкові, мала бути червона, проте одесит обмежився усним попередженням. А в усьому іншому — по ділу. Давайте по черзі. Перший пенальті: Михалик зіграв у спину сімферопольцю. Другий пенальті: Коваль кинувся в ноги форварду кримчан, зачепивши правою ногою його ліву, відтак останній упав. Якби ні — виходив би сам на сам на порожні ворота. Те, що порівняно недалеко стояли двоє захисників «Динамо», суті справи не міняє, бо, по-перше, порушував правила воротар, по-друге, якби цього не було, нападник «Таврії» опинявся б один перед стулкою… Вилучення Коваля було справедливе: у правилах немає поняття «фол останньої надії», проте саме така ситуація була в згадуваному епізоді. Тобто, повторюю, якби не момент із порушенням Любичича на Ярмоленкові, все було би чудово.

«Металург» Д — «Чорноморець». Далеко не всі картки в цьому матчі були показані справедливо… Ось на 5-й хвилині гравець донеччан падає в штрафному одеситів, а пенальті немає. Ось уже падає Діденко, м’яч потрапляє йому в руку, саме потрапляє, й за це гравець «Чорноморця» отримує жовту — та куди він мав прибрати свою руку?! Тобто мала місце неод­нозначна інтерпретація порушень і правил, і гри рукою.

«Металіст» — «Дніпро». За два останні тижні рефері Можаровський провів низку потенційно складних матчів: «Металіст» — «Динамо», «Севастополь» — «Шахтар»,

«Металіст» — «Дніпро», але він знову підтвердив своє реноме фартового, бо в кожному з цих випадків потенційна складність не переростала в реальну… У недільній грі він відпрацював так, як уміє, а вміє він доволі непогано. Проблем я би назвав кілька… По-перше, не завжди дотримувався чіткості в інтерпретації порушень правил, не завжди розбирався з картками. Показовий момент тут — зіткнення Гуйє та Калинича: в підсумку він нагородив обох жовтими, але перед цим, не розібравшись, певний час бігав із червоною в руках, аж допоки хтось із асистентів не підказав йому, в чому там проб­лема. По-друге, я знову переконався, що фахового класу йому бракує: ось на 79-й хвилині він зірвав чудову атаку «Металіста», коли зупинив гру й показав жовту Зозулі. Та прояви ж ти клас! Не зупиняй гру, дай дограти епізод, а вже потім покарай порушника! З іншого боку, Можаровський доб­ре розібрався в ситуації, коли зарахував другий гол Девича: харків’янин перебував на одній лінії з дніпропетровцями, тобто ніякого офсайду там не було. Вирішальний гол, таким чином, був «чистий».

«Металург» Зп — «Шахтар». Нібито прохідний матч завершився повним провалом арбітра: думаю, це може бути останнім матчем Лисенчука в ПЛ, адже Колліна такого не пробачить. Бо це ж тільки подумати: не призначити три пенальті (два з яких стовідсоткові) у ворота запоріжців!!! То Кобіна зносять у штрафному, то воротар «Металурга» штовхає донеччанина… і жодної реакції!

Популярные новости