Леонід Буряк: "Треба підсилюватись іноземцями"

1325 18.01 2013   19:15
Фото - sport-express.ua

Цьогоріч зимове міжсезоння в українському футболі відзначилось багатьма гучними трансферами. Про найцікавіші з них розповів екс-тренер збірної України з футболу Леонід Буряк.

До того ж, Леонід Йосипович прокоментував ситуацію щодо київського "Арсеналу". Нагадаємо, подейкують, що другий столичний клуб перебуває на межі зникнення.

- Леоніде Йосиповичу, чи вплине перехід Тайсона в "Шахтар" на позиції Девіча?

- В Донецьку багато футболістів такого ж рівня, як і Тайсон. Вони, щонайцікавіше, не потрапляють до стартового складу гірників. Я не хочу, зрештою, осуджувати політику "Шахтаря". Тайсон – це хороша покупка, сильний гравець. Не хочеться порівнювати його з Девічем, адже ці гравці зовсім різні.

- То кому ж надаватиме перевагу Луческу: Девічу чи Тайсону?

- Якщо Тайсон не буде гравцем основного складу, від нього залишиться пів-Тайсона – половина того, що він може. Треба давати шанс.

- Подейкують, що харківський "Металіст" може придбати карпатівця Худоб’яка. Чи буде виправдана така покупка?

- Худоб’як – не топовий футболіст. Однак, для України він досить сильний і зможе у чемпіонаті підсилити харківську команду. Що ж до виступів на євроарені, то тут треба підсилюватись іноземцями.

- Тобто Ви вважаєте, що вони сильніші за українських виконавців?

- Ані фізично, ані морально – ні. У них набагато краща індивідуальна майстерність.

- Чи зникне з карти українського футболу така команда як київський "Арсенал"?

- Я не дуже знайомий із цією ситуацією. Чесно кажучи, я не розумію, для чого потрібен цей клуб, якщо на його матчі не ходять. Взагалі, споконвіків у Києві була лише одна команда – "Динамо". Двом і більше командам тут важко. Звісно, шкода, якщо цієї команди не буде, але...

Популярные новости