Андрій Павелко збирається оскаржити свій арешт в Європейському суді з прав людити

517 22.01 2024   23:08
Фото - Getty Images

Шевченківський районний суд міста Львова вчергове продовжив запобіжний захід президенту УАФ Андрію Павелку. Його адвокат Сергій Бойко у коментарі "Главкому", розповів, що його підзахисному три місяці не надають ознайомитись з матеріалами справи.

"На самому початку листопада минулого року слідство оголосило про завершення етапу досудового розслідування. З того моменту матеріали справи мають бути передані на ознайомлення. Пройшло майже три місяці. Андрія Павелка продовжують тримати за ґратами, але жодного разу навіть не принесли матеріали справи на ознайомлення. Тобто просто тримають в СІЗО – без доказів вини, без доведеності у чомусь провини, без обґрунтування навіть з точки зору здійснення якихось слідчих заходів", – розповів Бойко.

Адвокат зауважив, що за всі понад 6 місяців ув’язнення у львівському СІЗО, з Павелком не було проведено жодної слідчої дії.

"До нього жодного разу не приходив прокурор або слідчий. З ним не проведено жодної слідчої дій. Його навіть не допитали з приводу пред’явленої підозри", – сказав юрист.

Адвокат також запевнив, що "порушення зі сторони слідства та львівського суду стануть предметом розгляду Європейського суду з прав людини". Захист готує відповідні звернення з метою "відновлення порушених прав та встановлення беззаконності арешту Павелка".

Нагадаємо, в середині червня Шевченківський районний суд Львова ув’язнив у СІЗО Павелка на строк 60 діб — до 14 серпня включно.

У листопаді 2022 року Печерський райсуд Києва ухвалив рішення про обрання Павелку запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою з альтернативою застави в 9 млн 880 тис. грн.

Кримінальне провадження про розкрадання коштів понад три роки розслідувало Національне антикорупційне бюро (НАБУ), потім його було передано поліції. Йдеться про можливу корупцію під час будівництва футбольних полів, яке НАБУ розслідувало у 2018 році.

У межах розслідування Павелку та генеральному секретарю УАФ Юрію Запісоцькому повідомлено про підозри за статтею про розкрадання коштів.

У той же час, УАФ проводить позачерговий Конгрес для обрання Андрія Шевченка президентом асоціації футболу.

Читайте также: Президенту УАФ Андрею Павелко снова продлили срок содержания под стражей

Источник: Центр новин
Популярные новости