Суд залишив Коломойського під вартою, клопотання про зміну запобіжного заходу відхилили

415 10.11 2023   12:04
"Суспільне"

Шевченківський районний суд Києва сьогодні 10 листопада відхилив клопотання адвокатів колишнього власника ФК "Дніпро" та неофіційного власника "Дніпра-1" Ігора Коломойського щодо зміни запобіжного заходу на домашній арешт. Бізнесмена залишили під вартою, повідомляє "Суспільне".

Адвокати Коломойського подали клопотання про зміну запобіжного заходу нібито через погіршення стану здоров‘я їхнього підзахисного. Адвокат Коломойського Олександр Лисак заявляв, що захист подавав клопотання, щоб був доступ до лікарів, але лікарів не допустили.

Суддя задовольнила клопотання прокурора залишити клопотання без розгляду. 24 жовтня в іншому суді вже розглядали клопотання щодо стану здоров‘я. Тоді Коломойського залишили під вартою, продовживши запобіжний захід ще на місяць.

Сам Коломойський відмовився коментувати рішення суду. Адвокат Лисак своєю чергою повідомив, що наступне засідання має відбутися 16 листопада у Київському апеляційному суді.

У чому підозрюється Коломойський

15 вересня Шевченківський районний суд переобрав запобіжний захід олігарху Ігорю Коломойському, який отримав нову підозру за трьома статтями — у справі про заволодіння 5,8 млрд гривень. Суддя змінив запобіжний захід у частині застави, встановивши її розмір 3 млрд 891 млн гривень.

7 вересня Коломойський отримав підозру в заволодінні 9,2 мільярда гривень ПриватБанку.

Національне антикорупційне бюро та Спеціалізована антикорупційна прокуратура після оголошення підозри Ігорю Коломойському вжили заходи щодо арешту його активів.

Коломойському 2 вересня обрали запобіжний захід в справі про шахрайство у вигляді тримання під вартою на 60 діб із можливістю внесення застави у понад 509 мільйонів гривень.

До цього Коломойський отримав підозру в шахрайстві за матеріалами Служби безпеки України та Бюро економічної безпеки.

Популярные новости