"Прокуратура зірвала судове засідання зі скасування арешту у справі проти Павелка", - заява

469 07.07 2023   15:54
Фото - УАФ

Адвокати УАФ дали коментар, у якому розповіли, що сьогоднішнє засідання зі скасування арешту у справі проти Андрія Павелка у Львівському апеляційному суді не відбулося через відсутність на ньому представників Офісу Генерального прокурора.

"Прокуратура зірвала судове засідання зі скасування арешту у справі проти керівництва УАФ.

Сьогодні у Львівському апеляційному суді мало відбутися слухання стосовно скасування незаконного рішення про зміну запобіжного заходу Андрієві Павелку. Таке засідання не відбулося втретє. З 16 прокурорів, як з ОГП, так і зі Львова, у залі суду не з’явився жоден.

Прокурор у справі з офісу генерального прокурора при цьому знаходився в 600 м від зали суду в іншому засіданні, яке на час розгляду апеляції вже закінчилося, та теж не з’явився.

За 30 хвилин до засідання одна з прокурорів, із міста Львів, подала клопотання про ознайомлення з апеляційною скаргою адвокатів та доповненнями, які були подані понад два тижні тому. Хоча раніше сторона обвинувачення запевняла суд, що всі документи вивчені в повному обсязі.

Зазвичай такі процесуальні провокації прокуратури свідчать про відсутність компетентної правової позиції в обвинувачення.

Очевидно, що прокурори та слідчі мають на меті затягнути розгляд апеляційної скарги до моменту, коли запобіжний захід треба буде продовжувати знову в першій інстанції.

Адвокати продовжують боротьбу за неупереджене правосуддя, фіксуючи кожне порушення та зловживання з боку обвинувачення.

Наступне засідання — у середу, 12.07 о 16.15", - йдеться у заяві.

 

Читай також: До УАФ надійшов лист з УЄФА стосовно справи проти керівництва Асоціації

Популярные новости