"Васт" оголосив про зміну назви на "Миколаїв 1920"

437 28.06 2023   21:41

Миколаївський журналіст Олександр Олійник розповів, що миколаївський "Васт" оголосив про зміну назви на "Миколаїв 1920".

"Миколаївський "Васт" оголосив про зміну назви на "Миколаїв 1920". Що це таке? Давайте розбиратись.

Клуб-дебютант ПФЛ. У минулому сезоні "Васт" представляв два міста (Миколаїв та Ірпінь, де і базувався весь чемпіонат), а у Другій лізі ПФЛ зайняв сьоме місце. За сезон команду очолювали декілька тренерів: Артем Чорній, Дмитро Назаренко, а з зими - Ігор Єрмаков.

Після завершення сезону клуб поступово повідомляв про припинення співпраці з представниками тренерського штабу. Згодом стало відомо, що "Васт" у новому сезоні змінить назву.

Попередній головний інвестор - компанія "Васт-Сервіс" (голова ради директорів Стас Тепляк). Втім, поки що невідомо, чи буде у новому сезоні компанія Тепляка партнером клубу.

"Васт" оголосив про зміну назви. Тепер клуб отримав назву "Миколаїв 1920". Також був представлений брендбук. Команда розпочала збори та оголосила про перегляд усіх бажаючих спробувати сили у професійному футболі. Тренувальний процес розпочався у Миколаєві.

Інсайдерська інформація:

Повідомляється, що борг перед гравцями становить чотири місяці. Чи виплачена ця сума зараз і чи буде виплачена взагалі - невідомо. На посаду головного тренера розглядається кандидатура Володимира Пономаренка, який свого часу працював у структурі МФК "Миколаїв".

А тепер - трошки роздумів.

Зміна назви з "Васт" на "Миколаїв 1920" - прямий доказ того, що команда має намір продовжити існування і продовжити свій шлях у якості офіційного представника Миколаївщини на футбольній мапі України.

Відзначимо, що МФК "Миколаїв", який свого часу отримав статус "громадської спілки", підтвердив у ПФЛ свій професійний статус і зберіг за собою місце у Лізі. При цьому клуб не зіграє у сезоні 2023/24.

Чи надовго затримається проект "Миколаїв 1920" і що це взагалі за дії? Цікаво те, що у своїй презентації клуб продемонстрував логотипи етнічного Миколаєва - "Евіса", "Суднобудівника" та "Миколаєва". Себто, себе екс-"Васт" позиціонує як справжній наступник футбольного клубу.

Але що тоді робив МФК "Миколаїв", який частково залишався під опікою міського бюджету міста? Він робив практично те ж саме, і тоді у нас дуже складна ситуація. Формально і юридично існують два клуби, які стверджують, що мають одну історію.

Питань справді більше ніж відповідей. Сподіваємось, що "Васт"-"Миколаїв 1920" найближчим часом розповість все про себе. Зміна назви не робить клуб етнічним послідовником миколаївського футболу бодай навіть через той факт, що минулий сезон клуб голосно кричав про "самостійний рух окремо від МФК "Миколаїв". А зараз чомусь швидко "переозувся".

Під цим постов в Фейсбук відписався і ультрас МФК "Миколаїв", голова громадського формування "Бузький Гард" та учасник війни з рф Ілля Зелінський.

теги: "Васт"
Популярные новости