Ігор Циганик: "Ніяких доказів про втручання держави у справи УАФ немає"

1538 20.12 2022   09:02

Журналіст Ігор Циганик у своїй авторській програмі Циганик LIVE пролив світло у питанні можливого відсторонення України від членства в УЄФА та ФІФА. Підставою для таких розмов став лист європейських чиновників на скаргу представників УАФ про нібито кричущу несправедливість і тиск з боку держави.

Нагадаємо, Нацполіція, ДБР, НАБУ та Прокуратура розслідують 10 карних справ за фактами протиправної діяльності Павелка та його менеджерів УАФ.

Я думаю, що ще довго ми писатимемо ФІФА та УЄФА з маленької літери. У ситуації зі зверненням Зеленського ФІФА вистрілила собі в ногу. Тепер весь сівт знає, що ФІФА - політизована організація. Якби дали виступити - що в цьому поганого? Ну, говорить людина про мир. Що в цьому політичного? А от не дозволити - таким чином уже зайняли позицію. І ФІФА зайняла цю позицію. УАФ повинна була відреагувати, написати скаргу, лист, звернутися із заявою, що ми не поділяємо рішення ФІФА! Більше того, засуджуємо таке рішення ФІФА...

 

Я, прочитавши лист, який прийшов з УЄФА на звернення нашої УАФ, можу сказати, що це просто відписка УЄФА. Читайте регламент ФІФА і УЄФА. Там чітко прописано, що державні органи не мають права втручатися у футбольні справи країни. Є футбольна сім'я, яка сама вирішує, як їй жити і підпорядковується вона лише ФІФА та УЄФА. Що таке втручання держави? Втручання держави - це коли президент країни видає указ про звільнення президента місцевої федерації. Умовно кажучи, Зеленський підписує указ про звільнення Павелка.

 

На сьогоднішній момент ніякого втручання держави у футбольні справи немає. Йдуть судові позови, але це економічна ситуація, сюди ФІФА та УЄФА не можуть втручатися. Події можуть розгортатися по-різному. Але на зараз футбольна сім'я повинна сама вирішити - зібратися і визначити, що їм робити далі. Ніхто не збирається виключати Україну і поки що немає підстав, що Україна може бути виключена з міжнародних змагань. Тому що ніяких доказів про втручання держави у справи УАФ не-ма-є.

 

Чому лист-скарга підписаний не Павелком, а Протасовим, Михайличенком і Дем'яненком? Поясніть мені, чому? Якщо ми маємо докази втручання в роботу УАФ - чому лист не підписаний керівником футболу? А не підписаний, тому що на даному етапі доказів немає. Є тільки розмови. Я вам гарантую, якщо збереться умовний виконком, то все, що він затвердить, буде в регламентних нормах ФІФА та УЄФА, - цитує Циганика FootballHub.

Читай також: "Це логічна реакція на рейдерство, яке завтра планують стосовно УАФ", - Олег Блохін прокоментував можливе виключення України з ФІФА та УЄФА
Популярные новости