Олег Протасов відреагував на лист від ФІФА та УЄФА

633 19.12 2022   12:11
Фото - Михаил Козелко, Footboom

Перший віцепрезидент УАФ Олег Протасов прокоментував отримання листа від ФІФА та УЄФА з попередженням про можливе виключення з організацій у випадку впливу третіх сторін на управління справами.

Про факти небаченого тиску на членів Виконкому УАФ, на керівництво Асоціації та її регіональних представників сьогодні відомо вже не тільки в Україні, але і за її межами. Мова про спроби провести засідання Виконкому УАФ 20 грудня на основі підробних протоколів та підписів.

 

З такими брудними методами приниження української футбольної спільноти я особисто стикаюся вперше.

 

Будучи першим віцепрезидентом УАФ, поважаючи футбольні правила, якими регламентована діяльність ФІФА, УЄФА та національних футбольних асоціацій, я інформував міжнародні футбольні органи про наміри третіх сил вчинити буквально рейдерське захоплення влади в українському Будинку футболу.

 

Очікувано, закривати очі на спроби провести незаконні вибори в УАФ світова футбольна спільнота не може і не буде. І справа не в Павелко чи в Протасові. Річ у тому, що членство національних футбольних асоціацій у міжнародних  органах гарантується виключно неухильним дотриманням статутів УЄФА та ФІФА, а відповідно - незалежністю діяльності національних футбольних структур.

 

Будь-яке порушення цього правила "може призвести до призупинення членства УАФ у ФІФА та УЄФА відповідно до ст. 16 Статуту ФІФА та ст. 9 Статуту УЄФА". На цьому наголошують самі організації у листі, що публікую в цьому дописі.

 

Як і ФІФА та УЄФА, я особисто сподіваюся на те, що у "рейдерів" та замовників акту знищення авторитету українського футболу вистачить сміливості визнати помилки. Визнати, що не можна вбивати УАФ - а це сотні тисяч гравців (дорослих, юніорів, дітей) тренерів, арбітрів по всій країні - на вимогу якогось з клерків чи то в Офісі Президента, чи то ще де інде.

 

Давайте поважати заслуги футбольної України, а не знищувати її репутацію. Для цього потрібно дуже мало - повага до світових правил функціонування футболу та виконання  вимог футбольних Статутів. Тим більше, що понад 30 років Незалежності України нам це вдавалося!" - написав Протасов у Facebook.

Читай також: Ігор Бурбас: "Чеферін проінформував Шевченка - якщо у Будинок Футболу його заведуть в обхід закону, то двері до Виконкому УЄФА для нього назавжди зачинені"

Популярні новини