Україна отримала американські броньовані ремонтно-евакуаційні машини

386 07.12 2022   13:53
pravda.com.ua

Українські військові отримали американські броньовані ремонтно-евакуаційні машини M1089A1P2. Кадри з цією машиною показали аналітики з ресурсу Ukraine Weapons Tracker, пише Мілітарний.

Завдяки такій техніці українські військові можуть прямо на полі бою здійснювати низку операцій з технікою. У список можливостей цієї машини входить буксирування (евакуація) несправних і пошкоджених зразків бронетанкової техніки. Також забезпечення ремонту і технічного обслуговування бронетехніки в польових умовах та проведення вантажопідйомних робіт.

Виробництво машин M1089 почалося у Сполучених Штатах у 1996 році. Спочатку ці евакуаційні машини робила компанія Stewart vs Stevenson. Пізніше її придбала Armor Holdings, яку згодом поглинула ще більша BAE Systems. З 2012 року ці евакуатори виробляють на підприємстві Oshkosh.

Основна роль цього евакуатора у підтримці сімейства уніфікованих вантажних автомобілів військового призначення. А також інші бойові колісні машини.

M1089 відновлює пошкоджені, застряглі або перевернуті машини. А за потреби буксирує їх у ремонтні підрозділи.

Читайте также: В США согласовали выделение Украине еще 800 млн. долларов

Він може буксирувати автомобілі з максимальною вагою 25 тонн. Транспортують цей тягач повітрям: літаком C-130 Hercules або аналогічним військово-транспортним літаком.

Покращена модель M1089A1 замінила у виробництві оригінальну M1089 у 1999 році. Нова версія оснащена потужнішим 7,2-літровим дизельним двигуном Caterpillar C7 з турбонаддувом, що розвиває 330 к.с. Цей автомобіль також має модернізовану трансмісію.

Автомобіль у версії P2 отримав нову кабіну. M1089A1P2 виробляється приблизно з 2009 року. Кабіна отримала позначення Long Term Armor Strategy (LTAS) та забезпечує вищий рівень захисту, ніж попередня броньована кабіна Low Signature.

теги: Війна з РФ
Популярные новости