Посли ЄС схвалили деталі восьмого пакету санкцій проти рф

348 05.10 2022   13:09
з відкритих джерел

Посли країн-членів ЄС погодили новий санкційний пакет проти росії. Його розробили у відповідь на спробу анексувати території України та проведення фейкових референдумів на тимчасово окупованих територіях. Про це повідомив у своєму Twitter журналіст "Радіо Свобода" Рікард Джозвяк.

"Посли ЄС наразі схвалили всі деталі пакету санкцій проти росії і розпочали так звану письмову процедуру, яка завершиться завтра о 10 годині. Тож публікація в офіційному журналі ЄС буде завтра", – сповістив він.

Згодом інформацію про схвалення нового пакету санкцій підтвердила глава Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн.

"Я вітаю сьогоднішню згоду держав-членів щодо 8-го пакету санкцій. Ми діяли швидко і рішуче. Ми ніколи не погодимося ні на фіктивні путінські референдуми, ні на будь-яку анексію України. Ми налаштовані й надалі змушувати Кремль платити", – написала вона в Twitter.

Ще 28 вересня  Єврокомісія запропонувала новий восьмий за рахунком пакет санкцій проти росії у зв'язку з проведенням псевдореферендумів та спробою анексії території України. Президент Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн коментуючи ініціативу, заявила, що санкції розроблені, щоб "змусити Кремль заплатити" за подальшу ескалацію в Україні.

Читайте также: Оперативне командування "Південь": звільнено 8 населених пунктів Бериславського району

теги: Війна з РФ
Популярные новости