США готує новий пакет допомоги Україні зброєю на суму понад мільярд доларів

752 28.09 2022   20:40

За заявами джерел агенції Reuters у Вашингтоні, США готує новий пакет допомоги Україні на суму на суму 1,1 мільярда доларів, який включає пускові установки HIMARS, боєприпаси до них, різні типи систем боротьби з безпілотниками та радіолокаційні системи, а також запчастини, навчання та технічну підтримку.

Американські чиновники, які побажали залишитися інкогніто, повідомили, що про відповідний указ буде оголошено найближчим часом, оскільки у Вашингтоні очікують результатів так званих "фіктивних" референдумів на тимчасово окупованих українських територіях.

Читайте также: Німеччина передасть Україні системи для укладання мостів і вантажні платформи

Цей пакет використатиме засоби Ініціативи сприяння безпеці України (USAI), виділені Конгресом США, що дозволить адміністрації президента Джо Байдена закуповувати зброю у промисловості, а не з існуючих запасів зброї в США.

Як повідомляє Associated Press, пакет включає 18 високомобільних артилерійських ракетних систем HIMARS і боєприпасів до них, а також 12 систем Titan, які використовуються для боротьби з безпілотниками. Також у пакеті близько 300 транспортних засобів, десятки вантажівок і причепів для транспортування важкої техніки, різноманітні радари, засоби зв’язку та спостереження, а також інше спорядження для солдатів, обладнання для виявлення вибухівки, а також технічне обслуговування та навчання.

 

теги: Війна з РФ
Источник: reuters.com, apnews.com
Популярные новости