У Білорусі стався дефолт по зовнішніх зобов’язаннях

15.07 2022   09:21
belta.by

Міжнародне рейтингове агентство Moody's 14 липня назвало дефолтом виплати за зовнішнім боргом Білорусі в місцевих рублях. Про це йдеться на сайті агентства Moody's, повідомляє "Суспільне".

28 червня Рада міністрів і Національний банк Білорусі вирішили оплачувати валютні борги країни у білоруських рублях.

До 29 червня Білорусь мала виплатити купон по єврооблігаціях "Білорусь-2027" в еквіваленті $22,9 млн, пояснив нардеп від "Голосу" Ярослав Железняк. 29 червня Білорусь виплатила купон у білоруських рублях.

Fitch у відповідь знизило довгостроковий рейтинг країни до переддефолтного С. І погодилися почекати до кінця "grace period" 13 липня. Мінфін Республіки Білорусь заявив, що змушений платити в білоруських рублях, оскільки роботу з країною та її платежами з єврооблігацій через санкції припинили Citigroup та Citibank.

Читайте также: 38 тисяч осіб: загальні бойові втрати противника з 24.02 по 15.07

Що відомо

  • 27 червня відбувся дефолт Росії за зовнішнім боргом, повідомило видання Bloomberg. РФ не здійснила платежі за єврооблігаціями 100 мільйонів доларів США, які потрібно було виплатити до 27 травня, а це вважається дефолтом. Проте перед цим США фактично обмежили Росії доступ до коштів (заблоковано золотовалютний резерв в американських товарах). Як результат — Росія здійснила таку виплату в рублях. Це не було передбачено відповідними умовами.
теги: Війна з РФ
Notícias em destaque