"Україна може розраховувати на нас, скільки буде потрібно" - Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг

294 30.06 2022   15:59

ЗСУ вдячні за підтримку та допомогу НАТО, інформує Генеральний штаб Міноборони України.

- Україна може розраховувати на нас. Скільки буде потрібно - Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг наголосив, що лідери НАТО домовилися посилити підтримку Україні за допомогою узгодженого комплексного пакету допомоги для України.

На Мадридському саміті НАТО було прийнято рішення про посилений Пакет комплексної допомоги для України. Він передбачає прискорення доставки нелетальної оборонної техніки, покращення кіберзахисту і стійкості України, а також підтримку модернізації її оборонного сектору в процесі його переходу до більшої оперативної сумісності у довгостроковій перспективі.

Стаття 8 Декларації Мадридського саміту

"Ми продовжимо та інтенсифікуємо політичну та практичну підтримку нашого близького партнера – України, яка продовжує захищати свої суверенітет та територіальну цілісність від російської агресії. Спільно з Україною ми ухвалили рішення про посилений пакет підтримки. Це прискорить постачання нелетальної оборонної техніки, покращить кіберзахист та стійкість України, а також підтримає модернізацію її оборонного сектору у процесі його переходу до більшої оперативної сумісності у довгостроковій перспективі. У більш довгостроковій перспективі ми сприятимемо Україні та підтримаємо зусилля на шляху її повоєнного відновлення та реформ."

Пакет включає "захищений звʼязок, паливо, медичне обладнання та бронежилети, обладнання для протидії мінам та хімічним і біологічним загрозам, сотні портативних систем захисту від дронів", — зазначив генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг.

У довгостроковій перспективі країни-члени Альянсу допоможуть Україні перейти з радянського озброєння на сучасну зброю НАТО. Також НАТО буде сприяти Україні та підтримувати зусилля на її шляху післявоєнного відновлення та реформ.

Читайте также: Міністр закордонних справ Великої Британії: "Війська рф можна повністю витіснути з території України"

 

теги: Війна з РФ
Популярные новости