29 червня на півдні України було знищено понад 40 окупантів та 3 гаубиці "Мста" (+Відео)

579 30.06 2022   03:15
facebook.com/okPivden

Оперативне командування "Південь" доповідає поточну оперативну обстановку на півдні України за підсумками 29 червня: обстановка вздовж лінії зіткнення складна, але контрольована. Ворог продовжує інженерне укріплення своїх позицій, на які він відтиснутий діями наших підрозділів. В такій ситуації потужним засобом впливу противник вважає авіаційні і ракетні удари.

Парними гелікоптерними налітами ворожі Мі-8 намагалися вибити наші підрозділи з населених пунктів Херсонщини, які щойно відбиті. Успіху не мали. Груповий наліт гелікоптерів на північ Херсонщини був відбитий переносними зенітно-ракетним комплексом. Противник, ухиляючись, ретирувався. Одещину ворог тероризував ракетами, що випускала авіація та береговий ракетний комплекс "Бастіон" з напрямку окупованого Криму. 1 ракету знищено над Одеським районом, ще 5 атакували чорноморське узбережжя в Ізмаїльському. Завдяки обмеженню використання берегової смуги ушкодження мінімізовано, жертв немає.

Читайте также: Володимир Зеленський: "Сьогоднішній удар по Миколаїву доводить, що тиску на росію недостатньо"

Нашою авіацією відпрацьовано 7 повітряних ударів штурмовиками та гелікоптерами по командно-спостережному пункту, кільком скупченням ворожої сили та техніки, двом складам боєприпасів вздовж лінії фронту. Нашими ракетно-артилерійськими підрозділами відпрацьовано близько 150 вогневих завдань. Завдяки цьому російською армією втрачено понад 4 десятки рашистів, 2 гаубиці "Мста-Б" та самохідну - "Мста-С", 3 одиниці броньованої та автомобільної техніки, а також польовий склад пально-мастильних матеріалів. Остаточні результаті дорозвідуються.

В Чорному морі продовжується операція на острові, вже є підтвердження враження ще одного зенітного гарматно-ракетного комплексу "Панцир - С1". Корабельне угруповання не має змін складу за кількістю та спорядженістю ракетами. На двох ракетних кораблях 16 крилатих "Калібрів", 1 ВДК створює ілюзію імовірності десанту.

Читайте также: Великобританія надасть Україні ще мільярд фунтів стерлінгів військової допомоги для контрнаступу

Зважайте на підступність ворога, не нехтуйте сигналами повітряної тривоги утрмайтеся від гучних розваг з феєрверками та голосним дрифтінгом, не наражайте себе на небезпеку у пляжній зоні та в інформаційному просторі.

Свідомі та мудрі , відважні і гідні захисники України варті Перемоги!

теги: Війна з РФ
Источник: facebook.com/okPivden
Популярные новости