Сенат США підтримав резолюцію про визнання рф "спонсором тероризму" (+Відео)

347 24.06 2022   08:08
Trend.az

Комітет із закордонних відносин Сенату США підтримав резолюцію, яка закликає Держдеп визнати росію державою-спонсором тероризму, повідомляє Голос Америки:

– Поки що це лише резолюція, яку підтримав комітет. Фінальне рішення має ухвалити адміністрація президента. Це резолюція, яка закликає адміністрацію, але вона не є фактичним визнанням рф державою-спонсором тероризму, – сказав сенатор-демократ Кріс Кунс.

Читайте также: Пентагон заявив про новий транш військової допомоги Україні на суму 450 мільйонів доларів

– Немає сумніву, що росія на чолі з володимиром путіним є державою-спонсором тероризму. Акт, який він здійснив, віддавши наказ наступу на Україну, був терористичним актом. Він – воєнний злочинець і несе відповідальність за кожен злочин, скоєний від його імені, за кожне руйнування, за кожне вбивство. Усе, що було скоєно в Україні – на його відповідальності, – сенатор-республіканець Джеймс Ріш впевнений, що визнання росії спонсором тероризму, поставить її в один ряд з КНДР, Іраном, Кубою та Сирією, та сподівається, що державний секретар США прислухається до думки Конгресу.

Читайте также: В США підтвердили передачу Україні більшої кількості ракетних установок HIMARS

Перш ніж резолюцію відправлять на підпис до адміністрації президента, вона має бути ухвалена обома палатами парламенту США,

теги: Війна з РФ
Источник: ukrainian.voanews.com
Популярные новости