Генерал США заявив, що що Україна ефективніше використовує артилерію та краще воює тактично, ніж рф

312 15.06 2022   21:42
pravda.com.ua

Марк Міллі, який обіймає найвищу військову посаду в США, заявив, що Україна ефективніше використовує артилерію і краще воює тактично, ніж рф, інформує ТСН.

Україна набагато ефективніше воює у тактичному плані та краще використовує артилерію Про це заявив голова Об'єднаного комітету начальників штабів США генерал Марк Міллі під час брифінгу після засідання у форматі "Рамштайн-3".

"Зрозуміло, в росії більша кількість артилерії, ніж в України. Оцінки різні: хтось каже 45 до одного, 20 до одного, 10 до одного. Але насправді ніхто не знає, які точно цифри. Хоча справді – у росії більше ,на жаль. Але це не війна цифр", – зазначив Міллі.

За його словами, росіяни використовують артилерію просто, щоби безцільно покривати вогнем міста. Через це 20 тис. громадянських українців загинули, а 6 млн – біженці.

"росія просто стріляє, щоб стріляти – без досягнення будь-яких військових цілей", – зазначив він.

Українці, у свою чергу, використовують артилерію набагато ефективніше, підкреслив Міллі.

"росіяни втратили близько 30% усіх своїх бойових ресурсів. Українці борються ефективніше тактично. Ми залучили близько 100 одиниць додаткової підтримки. Йдеться не про ракетну артилерію, але інші установки. І також додатково "хімарси" і все інше", — підсумував він.

 

Читайте также: Що входить до пакету військової допомоги на $1 млрд для України від США
теги: Війна з РФ
Популярные новости