Денис Шмигаль: "Фінляндія допоможе у відбудові інфраструктури та українських міст"

259 26.05 2022   21:13
kmu.gov.ua

Як повідомляє департамент комунікацій Секретаріату Кабінету Міністрів України, очільники українського та фінського урядів Денис Шмигаль та Санна Марін домовилися про залучення Фінляндії до відновлення в майбутньому інфраструктури України з використанням передових технологій і європейських параметрів, про участь у відбудові українських міст та селищ та тісну координацію взаємодії в рамках ЄС, зокрема про допомогу з боку Фінляндії у реалізації реформ в Україні на шляху до членства в Європейському Союзі.

Читайте также: Генеральный секретарь НАТО: "Эта война может длиться долго, и мы должны быть готовы"

– З початку агресії росії у 2014 році Фінляндія нам допомагала на усіх міжнародних майданчиках, надала значну підтримку у просуванні реформ в Україні, зокрема у сфері освіти. Ми високо цінуємо й ніколи не забудемо солідарність фінського народу, його моральну підтримку та численні пожертви для міжнародних гуманітарних організацій на допомогу Україні. Розраховуємо найближчим часом вийти на конкретні проекти з тим, щоб бути готовими якомога швидше приступити до роботи, – зазначив Денис Шмигаль.

Читайте также: Війна має завершитися перемогою України, - президент Чехії

Санна Марін підкреслила, що Україна – вже фактично член європейської родини. За її словами, Фінляндія разом із Європейським Союзом підтримуватиме Україну на кожному етапі приєднання до ЄС.

теги: Війна з РФ
Источник: kmu.gov.ua
Популярные новости