ЄС заморозив активи Центрального банку РФ на 23 мільярди євро

289 26.05 2022   12:09
Фото - Baltnews

Країни Європейського Союзу заморозили близько 23 мільярдів євро (24,5 мільярда доларів) активів Центрального банку Росії. Про це заявив комісар ЄС з питань юстиції Дідьє Рейндерс, вперше назвавши цифру, котра, як очікувалося, буде набагато вищою, пише Reuters.

За його словами, згідно з інформацією, яку Європейська комісія зібрала від 27 урядів ЄС, із цих заморожених активів лише менше однієї десятої знаходиться в ЄС.

Чиновник ЄС сказав, що з початку війни в Україні в лютому в ЄС було заморожено близько 23 мільярдів євро. Зазначається, що ця цифра менша за 100 мільярдів доларів, заморожених США.

Крім того, країни ЄС також заморозили близько 10 мільярдів євро матеріальних активів, таких як яхти та вілли, пов'язані з наближеними до Кремля олігархами та чиновниками, додав Рейндерс.

Він не пояснив, чому третя за величиною економіка світу заморозила так мало активів Центробанку РФ. Він також відмовився вказати, чи всі уряди ЄС повідомляли про заморожування активів.

Reuters зазначає, що багато урядів ЄС традиційно були обережними у повному виконанні санкцій ЄС, і деякі з них відмовилися публічно сказати, чи вони заморозили російські активи.

Читайте также: Віталій Самойлов: "Закуповуємо дорогу оптику та доставляємо нашим військовим"

теги: Війна з РФ
Популярные новости