У Лондоні починають обговорювати деталі "плану Маршалла" для України

494 25.05 2022   20:23
JLWang

26 травня у Лондоні розпочнеться обговорення так званого "плану Маршалла" для відновлення України, інформує Сегодня з посиланням на Роман Шеремета, ректора Американського університету в Києві, професора кафедри економіки Школи менеджменту Везергед при Університеті Кейс Вестерн Резерв (США) під час Київського безпекового форуму в рамках військового циклу "Боротьба за Україну".

"З одного боку Україна проливає кров заради захисту всього світу. І тому українці хочуть, щоб їхній голос у цьому обговоренні був чути набагато більше. Це має бути міжнародна структура, імовірно наглядова рада, яка повинна складатися умовно з десяти людей серйозного калібру, частина цих людей мають бути українцями. І вони мають курирувати основні принципи розподілу грошей", – зазначив під час форуму Роман Шеремета.

Експерт зазначає, наприклад, фонд відновлення України зібрав 1 трильйон доларів, взявши половину із заморожених активів Росії та у російських олігархів, а другу половину – у вигляді допомоги західних країн чи міжнародних фінансових спілок. Питання, як далі це поділити.

"Ось є спостережна рада, але ми маємо наперед мати план, що кидаємо на розвиток агропромислового комплексу. Повинні визначити, кому допомога надається. Або дається безпосередньо фермерам, або дається безпосередньо підприємствам. Друге – фінанси, які йтимуть на стабілізацію фінансової системи України". Це буде даватися через Нацбанк або піде безпосередньо приватним банкам. Ми повинні узгодити ці принципи і саме за виконанням цих принципів має слідкувати умовна наглядова рада", – зазначив Шеремета.

Читайте также: Глава МЗС Німеччини: "Санкції проти рф та допомога Україні мають бути збережені"
Популярные новости