Анджей Дуда: "Заморожені кошти рф потрібно використовувати для відновлення України"

264 22.05 2022   21:28
ssl.gstatic.com

Повоєнне відновлення України має відбуватися на заморожені російські кошти, але також потрібні спеціальні програми від Європи, інформує Єкономічна Правда з посиланням на заяву президента Польщі Анджея Дудм під час спільної прес-конференції із президентом України Володимиром Зеленським у Києві.

"Мають бути створені програми, які сигналізуватимуть, що світ турбується про долю України та її розвиток. Зрозуміло, що Україна має бути відбудована на репарації від загарбника, від Росії. Повинні бути використані заморожені кошти Росії у різних міжнародних фінансових установах", - сказав Дуда.

Водночас він наголосив, що потрібні різні програми, які керуватимуть допомогою України. "І про це я післязавтра розмовлятиму в Давосі, де питання України домінуватиме на конференції цього року", - сказав польський президент.

Раніше повідомлялося, що країни G7 розглядають можливість конфіскації державних активів на користь відновлення України. Нагадаємо, Кремль заявив, що для країн Групи семи та Європейського Союзу буде "прямою крадіжкою" конфіскація заморожених резервів Росії для фінансування відновлення України.

Читайте также: Президент України Володимир Зеленський та Президент Польщі Анджей Дуда зробили заяви для ЗМІ (Відео)
Популярные новости