Окупанти намагались відремонтувати субмарину для запуску "Калібрів", але в них нічого не вийшло

107596 21.05 2022   20:33

Для підводного човна "Алроса" це був перший за 8 років вихід у море. Але тепер цей корабель знову ведуть на судноремонтний завод

Видання Крым. Реалии розповідають, що рашисти 12 травня 2022 року прозвітували про завершення ремонту дизель-електричної субмарини "Алроса", яка відслужила уже 32 роки і тому найстаріша на Чорноморському флоті РФ. 

Ремонт цього підводного човна тривав з літа 2014 року, і на минулому тижні відбувся перший за 8 років вихід "Алроси" у відкрите море. Але схоже, що тут окупантів спіткало фіаско,  орки буксирують човен назад, в акваторію 13-го судноремонтного заводу в тимчасово окупованому Севастополі.

Цілком ймовірно, що рашистські адмірали були б не проти здати на металобрухт "Алросу", як найбільш проблемну дизель-електричку субмарину ЧФ РФ – на ремонтах стояла 14 років із 32 років "загального стажу" служби.

Але широта агресивних планів Кремля вимагала наявності якнайбільшої кількості кораблів в строю. Тому станом на літо 2021 року рашисти планували перевести "Алросу" на Балтійський флот, для підготовки екіпажів для нових човнів проекту 636.6. А зараз, ймовірно, орки намагались повернути підводний човен "Алроса" як платформу для запуску крилатих ракет "Калибр". Але тут росіян, як завжди, "підкачала" специфічна водометна силова установка цього підводного корабля.

Читайте также: Переправа через річку Сіверський Донець поблизу Серебрянки окупантам не вдалась - наші знов діяли чітко (Відео)

теги: Війна з РФ
Источник: defence-ua.com
Популярные новости