"Шахтар" мінімально поступився "Фенербахче" у благодійному матчі

294 19.04 2022   18:58
shakhtar.com

19.04.2022. Стамбул. "Шукрю Сарачоглу".

"Фенербахче" (Стамбул) – "Шахтар" (Донецьк) – 1:0 (1:0)

Гол: Валенсія, 26 

"Шахтар": Пятов (Шевченко, 46), Конопля (Капінус, 46), Бондар (Драмбаєв, 90+1), Матвієнко (Марлон, 46), Ракицький (Фарина, 52), Степаненко, Бондаренко, Топалов (Судаков, 46), Мудрик, Сігеєв (Борячук, 63), Соломон (Мишньов, 83).

"Шахтар" вийшов на матч з "Фенербахче" у футболках з фото чотирирічної дівчинки Аліси, яка всі дні війни перебуває в бомбосховищі Маріуполя. Сьогоднішня благодійна гра – можливість показати через історію Аліси весь жах війни. Страждання, біль, сльози, страх українських дітей замість радості, сміху й веселощів. Спільними зусиллями ми повинні повернути мир в Україну. Аліса хоче повернутися додому. Так само як і мільйони українських дітей. І ми віримо, що так і буде, – повідомляє "Шахтар" у власному Facebook.

У стартовому складі "Шахтаря" знову з'явився Ярослав Ракицький – на позиції лівого захисника, а в центрі, разом з Бондарем вийшов Матвієнко (Марлон, який теж повернувся до команди, опинився на "банці"). А ще один джокер – Манор Соломон – вже на другій хвилині розігнав лівим флангом атаку, яку завершив ударом з дуги штрафного майданчику Конопля – поруч із дальньою, правою від кіпера "Фенера" стійкою. Господарі відповіли випадами Валенсії (в дотик замикав крос праворуч, але не влучив у ближній кут) та Беріши – Мергім вибіг тет-а-тет з Пятовим, але не зумів переграти кіпера "гірників", та й у офсайд теж потрапив.

Після половини першого тайму, молодий Сігеєв, після кросу справа, головою лише розім'яв воротаря "Фенербахче" Османа Четіна. А ось стамбульці своїм шансом скористалися набагато дбайливіше: "Фенер" зусиллями Беріши розігнав контрвипад, який після пасу Мергіма, ударом під ліву стійку завершив досвідчений Енер Валенсія – 1:0.

Читайте также: "Шахтар" на гру з "Фенербахче": у футболках із зображенням 4-річної дівчинки Аліси з Маріуполя (Фото)

Незабаром Соломон не використав дуже схожий момент – втік тет-а-тет із Четіном, але пробив прямо в Османа, а Валенсія втратив можливість оформити як мінімум дубль, а то й хет-трик, двічі з-за меж штрафного майданчику пробивши у Пятова.

На другий тайм у воротах "Шахтаря" з'явився Олексій Шевченко – і досить швидко, після схожої на гольову контратаки, у Шевченка додалося б проблем, але Беріша зарядив над поперечиною десь з восьми метрів. У відповідь аналогічною "любезністю", після шикарної флангової атаки – добре загострив Мудрик! – відзначився Соломон: перший удар Манора був заблокований, а другим темпом ізраїльський атакер стукнув у праву стійку!

У господарів Валенсія, вибігши з-під Марлона, головою пробив над поперечиною метрів з восьми – ось і всі, власне, небезпечні моменти біля воріт "гірників" (для статистики, з середньої дистанції ще били центрдеф Назим Сангаре, а зі стандарту і Бериша не дав Шевченку занудьгувати). А от Соломон міг би зрівняти рахунок в останній п'ятнадцятихвилинці, коли, зорієнтувавшись на відскоку, прийняв м'яч у районі "точки", однак Манора встиг накрити той самий всюдисущий Сангаре.

Источник: shakhtar.com
Популярные новости