Голова Комітету арбітрів УАФ Лучано Лучі продовжує працювати в Україні (+Фото)

149 04.04 2022   18:38
УАФ

Голова Комітету арбітрів УАФ Лучано Лучі, з яким зустрілись в Ужгороді, продовжує працювати в Україні. Про це розповів президент УАФ Андрій Павелко.

Разом взяли участь в нараді Координаційного центру УАФ, а пізніше обговорили проблеми і можливості для підтримки професійної кваліфікації наших арбітрів в умовах воєнного стану.

Перед війною ми бачились 22 лютого, менш ніж за дві доби до початку наступу російських окупантів. Тоді разом презентували третій фургон VAR, який невдовзі мав працювати на матчі УПЛ…і обов’язково працюватиме! Після нашої перемоги. Зараз Лучано робить дуже багато для того, щоб її пришвидшити.

Виїхавши після початку повномасштабної війни в рідну Італію, Лучі організував серйозну інформаційну підтримку Україні в комунікації з місцевими ЗМІ. Також, спільно з Ніколою Ріццолі, ініціював збір і відправку гуманітарних вантажів — ліки, продукти харчування, одяг і інші необхідні речі, для українських лікарень і евакуйованих сімей з дітьми. Крім того, Лучі та Ріццолі сприяли призначенням наших арбітрів, зокрема, Катерини Монзуль, Марини Стрілецької, Дмитра Кривушкіна, Дениса Шурмана на матчі чемпіонатів, відповідно, Італії, Швейцарії, Польщі, Німеччині. Що дуже важливо для підтримки їх професійного тонусу. Зважаючи на поважний вік і рекомендації італійського МЗС Лучано міг би залишатися в рідній країні. Але наш 72-річний італійський колега не витримав і подолав велику відстань на авто, більше 11 годин за кермом, щоб бути зі своєю командою в Україні. Тому для мене особисто він герой і гарний приклад поваги до нашої держави.

Раніше він говорив мені, що так довго працює в Україні, що вже більше відчуває себе українцем, ніж італійцем. І зараз довів, що це дійсно так. Пишаюся нашою співпрацею і дружбою! Дякую Лучано, за постійну підтримку і вірність Україні!

Читайте также: Житомирщина вільна від окупантів: поетапно відкидали ворога

Популярные новости