The New York Times: між путіним і шойгу зростає "постійна напруга"

136 31.03 2022   09:24
Радіо свобода

Між російським президентом володимиром путіним і його міністерством оборони, яке очолює сергій шойгу, зростає "постійна напруга" через провал наступу в Україні. Про це повідомляє The New York Times з посиланням на американських чиновників та розвідку.

За словами багатьох американських офіційних осіб, дані розвідки говорять про ізоляцію путіна та посилення напруги між ним і його міністром оборони сергієм шойгу, який колись був одним з найбільш довірених людей в оточенні очільника Кремля і, за чутками, навіть повинен був стати наступником російського президента.

Читайте также: Пентагон: вывод о том, что Путина дезинформируют, вызывает беспокойство

Як пише видання з посиланням на американську розвідку, це пов'язано з тим, що путіна дезінформували про хід війни та втрати російської армії в України, оскільки боялися його реакції.

Більше того, у Білому домі наголосили, що радники путіна замовчують не лише про провал у наступі, а й реальні наслідки західних санкцій. Водночас саме видання сумнівається, чи правда, що очільник Кремля не остаточно поінформований про хід так званої "військової спецоперації" в України.

Раніше в Пентагоні сумнівалися, чи призначив путін відповідального за "спецоперацію" в Україні, оскільки війська рф поводяться на багатьох напрямках дуже хаотично.

Читайте также: ООН назначила комиссию по военным преступлениям на Украине

теги: Війна з РФ
Популярные новости