Олександр Каденко: "Клуби зберегли наш футбол"

774 24.06 2021   14:39
Фото - ПФЛ

Президент ПФЛ Олександр Каденко на черговій ХХІХ Конференції ПФЛ, що проходила сьогодні в Києві, підбив підсумки минулого сезону, відзначив основні здобутки організації, а також подякував всіх колишнім президентам Ліги.

Вдячність клубам

- Саме клуби зберегли наш футбол, коли минулого року проголосували за відновлення та продовження змагань, - зазначив президент ПФЛ. - Своєю роботою посприяли тому, що у нас пройшли яскраві й цікаві змагання, попри труднощі та нові виклики, які стають перед футболом у наші часи коронавірусу. Клубам вдалося зберегти і масовість, і географічне представництво, і повне виконання турнірної ігрової програми. Важливо, що у нас пристутній обмін командами між турнірами та поступове налагодження футбольної піраміди - клуби зростають, підвищуються в класі, ставлять нові амбітні завдання.

Відродження клубів

- Повертаються на всеукраїнський професіональний рівень давно відсутні - улюблені імена. Знову в професіональному футболі змагаються команди з міст, районів і цілих областей, де вже встигли забути змагання всеукраїнського рівня. При цьому наші турніри зберігають рівень, конкурентність і спортивну привабливість змагань.

Цікавість змагань

- У Першій лізі, хоча чемпіон і визначився достроково, доля розподілу двох медалей визначалася в заключному турі. У Другій лізі зберігалася інтрига в половині з прохідних місць, а "золотий фінал", який пройшов у Черкасах, справедливо зібрав велику глядацьку аудиторію та інтерес зі сторони вболівальників і преси.

Категорійність стадіонів

- Подаючи заявку на наступний сезон, кожен клуб ПФЛ має заявити як основний стадіон відповідної категорії, так і резервний. Основний стадіон має знаходитись в тій же територіальній одиниці, в якій зареєстровано клуб. Щодо резервного стадіону, то, по-перше, їх може бути не один, а кілька, по-друге, він не обов'язково повинен знаходитись у тому ж місті чи області, що і основний. Це може бути будь-який стадіон на території України, який має відповідну категорію УАФ та з яким укладено відповідну угоду між клубом та адміністрацією/балансоутримувачем стадіону.

Пам’ятні події

- Новий історичний рекорд встановлений у Другій лізі та змаганнях ПФЛ в цілому за кількістю глядачів - більше 30 тисяч у матчі "Метал" - "Кривбас" у Харкові.

Історичний рекорд - найшвидший хет-трик Першої ліги - видав Войцеховський, забивши три м’ячі в матчі МФК "Миколаїв" - "Кристал" всього за п’ять хвилин.

Здобутки ПФЛ

- За рік роботи був затверджений Статут ПФЛ у новій редакції, проведена модернізація офіційного сайту, а також запроваджені нові стандарти для роботи в соціальних мережах. У сезоні-2020/21 вперше в історії ПФЛ Виконавчим комітетом Української асоціації футболу було прийняте рішення про направлення частини платежів клубам ПФЛ, клуби вже отримали кошти на розвиток дитячо-юнацького футболу. Також відбулася реформа керівного органу ПФЛ.

Болюче питання

- ПФЛ іде назустріч у всіх питаннях для забезпечення підготовки арбітрів для якісного суддівства. Будемо намагатися разом із комітетом арбітрів знаходити моделі роботи, які б сприяли підвищенню якості суддівства. Розуміємо, що це питання є дуже болючим для всіх клубів.

Вдячність президентам

- Відзначаючи 25-річчя Професіональної футбольної ліги, я віддаю належне й висловлюю свою подяку за роботу всім президентам організації починаючи з 1996 року, колишнім нашим співробітникам, клубам, які грали в наших лігах в різні роки.

Наша історія багата на події та горді імена, але вона продовжується і - тільки починається! Все найцікавіше - попереду, і ми з великим інтересом, як і завжди, чекаємо нового сезону.

Читайте также: Президент ПФЛ: "В Другій лізі планується 2 групи по 16 команд"

Популярные новости