Ігор Кочетов: "Тотальна корупція та фальсифікат стали нормою життя в роботі УАФ"

1488 30.11 2019   12:43

З вини Андрія Павелка, керівника УАФ, сьогодні Федерація футболу Києва ізольована від футбольного життя асоціації і фінансування. Про це сказав президент Федерації футболу міста Києва Ігор Кочетов під час засідання ТСК щодо можливих зловживань президента Української асоціації футболу Павелка, яке транслював телеканал ZIK.

"Протягом 13 років очолюю Федерацію футболу міста Києва, протягом 10 років був радником семи міністрів спорту з питань безпеки та протидії корупції у спорті... Хочу сказати, що з вини Павелка, керівника Національної асоціації футболу, на сьогодні Федерація футболу Києва ізольована від футбольного життя асоціації і фінансування. Протягом 2 років вони проводять усі дії, щоб стерти Федерацію футболу Києва з футбольної карти України. Причина цьому – позиція федерації щодо недопустимості корупційних заходів і діянь, які на сьогодні мають місце у Федерації футболу України або Українській асоціації футболу", – сказав Ігор Кочетов.

Він зазначив, що неодноразово виступав у ЗМІ на цю тему.

"Критично висловлювався про кулуарність і непрозорість прийняття рішень про використання асоціацією бюджетних коштів, а також грошей УЄФА. Прикладом цього є те, що я відмовився прийняти так званим транзитом на рахунки Федерації футболу Києва 25 млн грн, які Київська адміністрація виділила для проведення фіналу Ліги чемпіонів, з подальшим транзитом на рахунки, які мені будуть вказані. І, звичайно, ця тотальна корупція та фальсифікат стали сьогодні нормою життя в роботі Української асоціації футболу", – сказав він.

За його словами, проведено понад 10 журналістських розслідувань, відкрито шість чи вісім кримінальних справ.

"Це не враховуючи ті кримінальні справи, які відкриті щодо низки керівників асоціації у регіонах за цими корупційними статтями. І, звичайно, апогей корупційного "безпредєла", котрий при підтримці минулої влади, я вважаю, створив Павелко, – це злочинні схеми із розкрадання", – додав Кочетов.

Раніше повідомлялося, що генеральна прокуратура України підтвердила, що в даний час відкрито ряд кримінальних справ проти УАФ і її президента Андрія Павелка. У листопаді Верховна Рада проголосувала за створення комісії з розслідування справи про будівництво полів зі штучним покриттям в Україні.

Читайте также: УАФ запропонувала тимчасовій комісії Верховної ради провести засідання на "базі збірної у Гореничах"

Популярные новости