"ТаТоТаке": "Фанати "Динамо" вже не вперше потрапляють у такі історії"

1364 11.11 2019   16:05
Фото - ФК "Шахтер"

Ведучий програми "ТаТоТаке" Сергій Болотніков в останньому випуску програми торкнувся теми расизму в класіко "Шахтар" - "Динамо" (1:0).

- Треба сказати, що фанати "Динамо" вже не вперше потрапляють у такі історії. В кожному євросезоні були проблеми. Ви пам’ятаєте, як били темношкірих вболівальників на матчі з "Челсі"? Були неонацистські банери, за які УЄФА штрафувало частковим закриттям трибун НСК. І взагалі, коли хтось сидить поряд з фан-сектором, наприклад, коли за "Динамо" грав Браун Ідейє, темношкірий гравець, то коли оголошували склади команд, фанати киян кричали прізвища всіх гравців, але Ідейє і Аруну не кричали. При тому що Ідейє забив купу м’ячів і взагалі така душевна людина. Здається, свого сина назвав Андрієм, українським ім’ям. Але от таке ставлення, тому що чорношкірий. Дивувався, чому ви тоді радієте його голам, раз таке ставлення до людини?! Давайте вже тоді сумуйте, закидуйте помідорами…

Але взагалі це не лише проблема "Динамо". Неонацисти є і серед фанатів "Шахтаря" і, звісно ж, "Карпат". На кожному матчі "Карпат" ви, якщо прислухаєтесь, можете почути пісні "Зіг хайль!". Навіть на матчі збірної – гімн України починають співати на 88-й хвилині. Чомусь саме на цій? Хто не знає, що таке "88"- погугліть. Хочу, щоб якийсь з клубів покарали серйозно, щоб взялися за голови і почали щось робити. Наприклад, розмовляти зі своїми фанами, визнавати проблему. А не тільки почепити на футболках напис "No to raсism" і робити вигляд, що проблеми немає. Або, як Михайличенко після матчу – тупо морозитися. "Нічого не бачив, нічого не чув", - сказав Болотніков.

теги: ТаТоТаке
Популярные новости