Валерій Паламарчук: "Прислухаюся до порад Наталії Зінченко"

1563 30.04 2019   13:12
Фото - Womensfootball

Днями новим головним тренером жіночої молодіжної збірної України WU-19 було призначено Валерія Паламарчука, який раніше працював із командою WU-17.

Важливий іспит чекає на синьо-жовтих на початку жовтня в Голландії, де вони візьмуть участь у відбірному турнірі Євро-2020 (WU-19).

— Ми потрапили до доволі рівної групи, — відзначив новий керманич "молодіжки" в інтерв'ю офіційному сайту ФФУ. — Звичайно, певну перевагу мають господарки, а от у боротьбі за друге місце, яке теж гарантує перепустку до наступного раунду, ми постараємося випередити інших візаві — з Ірландії та Чорногорії.

— Перший етап підготовки, який завершиться двома виїзними спарингами з румунками, заплановано на середину серпня. Уже визначилися з футболістками, які захищатимуть спортивну честь України?

— У розширеному списку більше 40 гравців, саме серед них і обиратимемо найсильніших. Селекційна робота саме в розпалі.

— Пригадується, попередній керманич жіночої збірної України Володимир Рева говорив, що готує не тільки своїх підопічних, але й збірниць інших вікових груп, аби вони грали за однією схемою — 4—3—3. А що радить новий головний тренер жіночої збірної Наталія Зінченко?

— Звісно, я прислухаюся до порад Зінченко, хоча вона не така категорична, як її попередник. Пані Наталія націлює нас на гру за двома тактичними схемами, уточнивши, що вибір залежатиме як від підбору виконавиць, так і від можливостей суперниць. Це слушно. До того ж саме Зінченко раніше очолювала молодіжну збірну, і кілька її підопічних за віком ще мають право виступати в нинішньому відбірному циклі. Сподіваюся, їхній досвід стане у пригоді.

— До гравців яких амплуа у вас найменше претензій?

— Я задоволений воротарями, і, звичайно, надійні тили додають упевненості й представницям інших амплуа. Утім, багато що залежатиме й від того, як швидко відновляться кілька провідних футболісток, які нині травмовані. Маю на увазі передусім Вероніку Никитюк та Ірину Кушнір.

Читайте также: Офіційно: Валерій Паламарчук очолив молодіжну жіночу збірну України WU-19

Популярные новости