Об’єднаному чемпіонату для учасників АТО бути?

1324 27.02 2019   14:11
Фото - Аlau

Асоціація ветеранів футболу України звернулася з ініціативою провести об’єднаний чемпіонат для учасників АТО. Відповідний лист-звернення було розміщено на офіційному сайті організації.

У 2018 році в Україні були проведені два загальнонаціональних чемпіонати з футболу серед учасників АТО. Їхній перебіг та сотні зіграних матчів широко висвітлювалися у ЗМІ, фінальні турніри стали справжніми святами, а імена переможців навіки золотими літерами вписані в скрижалі футбольної історії країни.

Тривалі зимові місяці дали нам час та можливість ще раз подивитися на проблему фізичної та психологічної реабілітації учасників АТО. У обох футбольних турнірах – Лізі учасників АТО та Чемпіонаті Героїв АТО – взяли участь більше ста команд структур сектору безпеки та оборони. Сумарно це майже чотири тисячі молодих і не дуже хлопців, які в теплу пору року щотижня одягали спортивну форму та разом із побратимами захищали кольори своїх колективів. Із більшістю учасників обох турнірів ми, гравці та тренери Національної збірної України серед ветеранів, чудово знайомі, разом проводили спільні ігри та турніри, разом наголошували на об’єднанні українців навколо своєї рідної землі та необхідності допомагати її захисникам. І чимдалі дивимося на ці два чудові турніри, які на найвищому рівні були проведені професіоналами своєї справи, приходить розуміння – захисникам нашої України потрібен ОДИН національний футбольний чемпіонат серед учасників та ветеранів АТО. Який, в цьому немає сумнівів, об’єднав би вже не одну сотню команд із всіх силових структур, учасників АТО зі всіх регіонів. Кому, як не військовим, слід показати всій країні приклад єднання та спільної злагодженої роботи для реалізації такого амбітного та вкрай корисного футбольного проекту. В якому не було б розподілу на "правих" та "лівих", "штучних" та "справжніх". Розподілу, який потрібен лише нашим ворогам, і аж ніяк не нам – українцям, патріотам своєї землі.

Вже в цьому році захисники України не просто можуть, а мають отримати унікальний за світовими мірками національний чемпіонат. Який стояв би осторонь сварок, навколофутбольних розбірок та жодним чином не мав політичного забарвлення. Це змагання має стати справжньою родзинкою вітчизняного футболу і ми, зі свого боку, готові надати йому всебічну підтримку. Закликаємо керівників та організаторів чимшвидше сісти за стіл переговорів та об’єднати зусилля. Заради наших захисників, які хочуть грати в єдиному чемпіонаті та змагатися за справжні чемпіонські нагороди. Заради футболу, який всіх нас об’єднав!

З повагою,
головний тренер Анатолій Дем’яненко,
капітан Владислав Ващук,
гравці Національної збірної України серед ветеранів.

теги: АТО
Популярные новости