Мирон Маркевич: радимо прочитати

5088 14.02 2019   05:00

Людина, для якої книжка вже у дитинстві стала такою необхідною, як скрипка для музиканта, як пензель для художника, ніколи не відчуває себе обділеною, збіднілою і спустошеною.

В.О. Сухомлинський

FootBoom продовжує рубрику, де відомі тренери, футболісти, функціонери та журналісти поділяться з вами книгами, на які варто звернути увагу, приведуть список літератури, що торкнулася наших героїв до глибини душі, яка залишила приємне враження або глибокий слід.

Сьогоднішній наш герой - голова Комітету національних збірних команд ФФУ, топ-тренер, великий патріот України Мирон Маркевич.

- Стараюся читати багато. Зараз у мене більше часу, тому частіше заходжу до бібліотеки. Щось візьму і сьогодні почитаю. Ви мене надихнули.

Тарас Шевченко "Кобзар"

Кожен, хто живе в Україні повинен прочитати цю книгу. Як казав Тарас Григорович: "Учітесь, читайте, чужому научайтесь, і свого не цурайтесь". Оце, напевно, є істина.

Дмитро Яворницький "Історія запорізьких козаків"

Ми повинні знати свою сторію інакше нічого не буде.

Микола Гоголь "Вечори на Хуторі біля Диканьки"

Так, як він писав про Україну, майже не писав ніхто, або дуже рідко. В його творах Україна постає у всій своїй красі.

Ернест Хемінгуей "Старий і море"

Хто буде вдумливо читати цей твір, той зрозуміє сенс життя.

Григорій Сковорода "Найкраще"

Дуже люблю Сковороду. Коли був на Харківщині, то часто зіштовхувався з тим, про що він писав. Він дійсно філософ від Бога, який також багато зробив для того, щоб знали про Україну.

Соня Кошкіна "Майдан. Нерозказана історія"

Я працював ще у "Металісті". Ми приїхали зі зборів і саме тоді на Майдані все відбулося. Наступного дня я поїхав до Києва, де застав ті руїни... Що тут можна сказати? Люди поклали своє життя, щоб ми щось переосмислили і думали за нашу державу. Вони показали, як треба любити Україну. Мені навіть тяжко підібрати потрібні слова...

Сергій Лойко "Аеропорт"

Не можу собі уявити... Хоча ні, можу, бо десь там близько я їздив від донецького аеропорту. І досить часто. Уявляю, що хлопці там пережили. Такі люди часто не родяться. Вони унікальні.

"Війна очима ТСН"

Дуже хороше видання, але цю книгу, чесно кажучи, непросто читати.

Алекс Фергюсон "Автобіографія"

Цю книгу раджу прочитати тренерам і людям, які цікавляться грою номер один. Вона про одного з найкращих наставників світового футболу за всю історію. Нехай знають, яке непросте тренерське життя.

Популярные новости