Виконком ДЮФЛУ підтримав ідею створення юнацької Прем'єр-ліги

1839 10.08 2018   20:00
Официальный сайт ФФУ

У Києві, в Будинку футболу відбулося засідання Виконкому Дитячо-юнацької футбольної ліги України, інформує прес-служба ФФУ. Учасники виконкому затвердили склад груп чемпіонату ДЮФЛУ у вищій та першій лігах.

Під час роботи виконкому перший віце-президент ФФУ Вадим Костюченко підтримав пропозицію повернутися до ідеї створення юнацької Прем'єр-ліги, в якій би 16 найсильніших клубів ДЮФЛУ у чотирьох вікових категоріях виборювали звання чемпіону України. При цьому зберігалися б змагання у вищій та першій лігах. Минулого разу такая ідея не знайшла підтримки у всіх клубів, тому було вирішено відкласти реалізацію цього проекту. Зараз, враховуючи підтримку керівництва ФФУ та рішучу позицію провідних футбольних академій країни, можна впевнено говорити, що проект буде реалізований.

Принаймні, на виконкомі було створено робочу групу, яка підготує свої пропозиції про перехід до нового формату в ДЮФЛУ вже із сезону-2019/2020. А поки було затверджено підсумки минулого сезону та за пропозицією Дирекції ДЮФЛУ сформовано групи на сезон-2018/2019.

У вищій лізі ДЮФЛУ (тут грають команди U-17 (2002 р.н.), U-16 (2003 р.н.), U-15 (2004 р.н.), U-14 (2005 р.н.) цього сезону склад учасників турніру поповнили новачки з першої ліги — "Десна" Чернігів (група 1), "Локомотив" Київ (група 2), ДЮСШ-1 "Кривбас-84" Кривий Ріг (група 3) та "Поділля" Хмельницький (група 4). Спочатку команди зіграють між собою у два кола, а потім, як і в минулому сезоні, по чотири кращі команди з кожної групи у плей-офф розіграють путівки до фінального турніру. Між собою зіграють представники груп 1—4 та 2—3. Останні клуби з кожної групи мали б понизитися в класі, але це остаточно стане відомо після затвердження структури наступного чемпіонату.

Читайте также: Джерело: Вадим Костюченко влаштував своїх охоронців у ФФУ

У першій лізі ДЮФЛУ, де, нагадаємо, клуби грають командами у двох вікових категоріях (U-15 та U-17), цього сезону сформовано не вісім, а дев'ять груп. Попередньо вирішено, що найкращі з восьми переможців груп у плей-офф посперечаються за чотири путівки до фінального турніру.

Що стосується турніру серед юніорів (U-19) у першій лізі, то по дві кращі команди з кожної групи у плей-офф визначать чотирьох учасників фінального турніру.

Популярные новости