Василь Орлецький: "Мене відверто дивують звинувачення Сергія Шебека на адресу керівництва ФФУ"

2793 01.08 2018   20:17
УАФ

Заступник голови Комісії з атестації делегатів ФФУ та офіцерів безпеки ФФУ Василь Орлецький прокоментував прес-службі організвції ситуацію з екс-арбітром ФФУ Сергієм Шебеком, який в СМІ висловлювався щодо роботи Федерації футболу України.

- Мене відверто обурюють і дивують звинувачення Сергія Шебека на адресу саме керівництва Федерації футболу України. Адже рішення про те, щоб Шебека не включати до списку делегатів ФФУ на сезон-2018/2019, приймала наша атестаційна комісія у складі семи осіб. Я особисто спілкувався з Сергієм під час іспиту. І скажу відверто, у багатьох питаннях він просто "плавав", тобто був некомпетентним. Саме через це і було прийняте рішення відмовитись від його послуг у якості делегата ФФУ.

До того ж члени комісії звернули увагу, що Шебек зараз не працює у жодній футбольній структурі. Тобто до футболу він має відношення лише як колишній арбітр. Але ж не може кандидат на посаду делегата ФФУ написати відповідну заяву, мотивуючи своє бажання співпрацювати з федерацією лише тим, що він колись був арбітром, чи, скажімо, гравцем. Він має працювати у футбольних структурах, а Шебек працевлаштований у комерційній фірмі. І, до речі, він писав заяву з проханням не призначати його на матчі у робочі дні саме через зайнятість за основним місцем роботи.

Неприємно здивувала мене і відверта неправда, до поширення якої вдався Шебек у своєму коментарі. Він говорить, що є делегати, які у минулому сезоні не отримали жодного призначення. Я можу запевнити, що це не так! Найменша кількість матчів, яку провів делегат ФФУ у минулому сезоні, — чотири. Так сталося тому, що до послуг цього фахівця ми зверталися лише у першій частині сезону. Інші делегати отримали приблизно однакову кількість матчів, і це легко перевірити.

Я розумію, що Сергій Шебек образився на рішення нашої комісії, але звинувачувати він може лише себе. Впевнений, саме кваліфікації, як делегата ФФУ, йому не вистачило в ситуації, коли потрібно було забезпечити належну підготовку стадіону "Ювілейний" в Сумах до проведення матчу "Олімпік" — "Карпати", який відмінили через неготовність газону. Якби Шебек заздалегідь проінформував відповідні служби, матч міг би відбутися.

З чим пов’язана нинішня поведінка Шебека? Всі ми бачимо, яка брудна інформаційна війна ведеться проти ФФУ. Судячи з усього, тепер у ній будуть використовувати ще й Сергія Шебека та його гучні заяви, які не мають нічого спільного з реальним станом справ, - зазначив Орлецький.

Читайте также: Сергей Шебек: "Многие всё видят, всё понимают, но…"

Популярные новости