Анатолій Бузнік: "Було важливо якнайшвидше визначитися з кістяком команди. Це вдалося"

1388 08.05 2018   17:23

Після участі в січневому Меморіалі Олега Макарова студентська збірна України з футболу зібралася вдруге цього року — для виступу на міжнародному турнірі "Карпатський простір" в Івано-Франківську. Найближчими планами щодо роботи з командою в інтерв’ю офіційному сайту ФФУ поділився наставник команди Анатолій Бузнік.

— Я не приховую, що на Всесвітній універсіаді, яку у 2019 році прийматиме італійський Неаполь, ставку робитиму на гравців, що виступають у першості України серед вузівських команд, — сказав головний тренер студентської збірної України Анатолій Бузнік. — Аби не помилитися з вибором кандидатів, мені останнім часом довелося побувати на більш ніж 20-ти матчах у Києві, Чернівцях, Сумах… І відрадно, що всі ті виконавці, яких я хотів бачити у збірній, прибули на початку травня до Івано-Франківська.

— Проте серед них було й кілька тих, хто вже виступає на професіональному рівні — за команди майстрів…

— І за це спасибі керманичам цих команд. До того ж тут вигода була обопільна. Адже дехто з футболістів не міг виступати через перебір попереджень, іншим бракувало ігрової практики, або їхній клуб уже виконав завдання на сезон... Загалом, я залишився задоволений своїми підопічними.

— Мабуть, статус турніру "Карпатський простір" був би вищим, якби в ньому, як і планувалося, взяли участь поляки…

— Питання, чому наші сусіди не приїхали, не в моїй компетенції, знаю тільки, що з ними тривалий час велися перемовини. Але, повірте, команда івано-франківського коледжу фізичного виховання, яка замінила збірну Польщі, була гідним суперником, тим більше, що її підсилили кількома гравцями друголігового місцевого "Прикарпаття".

— Ви надали можливість проявити себе всім 20-ти виконавцям, що були викликані до збірної. За якою тактичною схемою діяли ваші підопічні, кого б ви відзначили, а хто не виправдав сподівань?

— Я є прибічником схеми 4—3—3, коли ж ми діяли у три центральні захисники, то брали на озброєння 3—4—3. Тим більше, що в кожному матчі ми впевнено диктували умови, і була нагода експериментувати. Що ж до оцінки гри окремих футболістів, то давайте обійдемося без конкретики. Адже на цьому етапі важливо було посісти перше місце, а також визначитися з тими гравцями, що складуть кістяк збірної в майбутньому. Із цими завданнями ми впоралися.

— Найкращим гравцем турніру "Карпатський простір" було визнано Андрія Штогрина. Що можете сказати про нього?

— Це універсальний футболіст, який може ефективно зіграти як на фланзі півзахисту, так і на вістрі атаки. Андрій — вихованець "Чорноморця", і якщо він сумлінно тренуватиметься, то зможе не тільки стати одним із лідерів студентської збірної України, але й закріпитися в одеській команді майстрів. Утім, це я можу сказати про багатьох моїх нинішніх підопічних, вони — перспективні, голодні до перемог, і тепер усе залежить передусім від них самих.

— В одному з інтерв’ю ви зазначали, що хочете, аби студентська збірна України збиралася тричі на рік…

— Після завершення турніру в Івано-Франківську я мав розмову з президентом Всеукраїнської футбольної асоціації студентів Іваном Крульком, і він підтвердив, що докладаються зусилля, аби наприкінці жовтня мої підопічні провели спаринги зі збірною однієї із сусідніх країн. Як бачите, поки що все йде за планом.

Популярные новости