Юрій Запісоцький: "Заява керівника Федерації футболу учасників АТО Руслана Руденка виглядає дивно"

2503 20.04 2018   11:15
Денис Руденко, FootBoom

Генеральний секретар ФФУ Юрій Запісоцький прокоментував заяву голови Федерації футболу учасників АТО Руслана Руденка.

- Федерація футболу України завжди з великою повагою ставиться до футбольних турнірів, в яких беруть участь учасники АТО. Ми вважаємо, що це важливі соціальні проекти, спрямовані на підтримку захисників нашої держави. Відтак заява керівника Федерації футболу учасників АТО Руслана Руденка виглядає, м’яко кажучи, дивно. Дійсно, ФФУ вже три роки поспіль підписує договір про співпрацю з Федерацією футболу учасників АТО, яка організувала Всеукраїнську футбольну лігу учасників АТО.

Відповідний договір з організацією, яку очолює Руслан Руденко, ФФУ підписала і в цьому році, хоча до проведення чемпіонату минулого сезону у нас були серйозні зауваження. Це, зокрема, стосується виконання деяких регламентних норм, та оформлення заявкової документації. Попри те, розуміючи важливу роль футболу в соціальній та психологічній реабілітації учасників АТО, ми вирішили продовжити нашу співпрацю. Зі свого боку ФФУ забезпечує всіх учасників турніру формою, м’ячами, арбітражем та полями.

Також цього року до нас звернулися представники ГС "Всеукраїнська футбольна ліга учасників та ветеранів АТО" з проханням підписати договір про співпрацю та проведення свого "Відкритого чемпіонату України Героїв АТО". Шефство над турніром взяв відомий меценат та віце-президент ФФУ Олег Собуцький. В організаційний комітет турніру увійшли відомі у футбольному середовищі фахівці.

Читайте также: Юрий Записоцкий: "Поражение сборной Украины засчитали из-за служебной халатности работников техдепартамента"

Враховуючи ці моменті, а також численні звернення команд та категоричне небажання деяких з них брати участь в турнірі, який проводить Руслан Руденко, ми вирішили підписати договір і з ГС "Всеукраїнська футбольна ліга учасників та ветеранів АТО. До речі, до старту в турнірі, який вони організували, вже в першому сезоні готуються 44 команди! При цьому ФФУ жодним чином не впливає на команди і дозволяє їм самим визначитись, в якому саме чемпіонаті вони хочуть брати участь.

Дивно чути від Руслана Руденка звинувачення, що в новому турнірі беруть участь гравці, які нібито "не мають жодного відношення до Антитерористичної операції". Це відверта брехня! Адже в Регламенті турніру чітко вказано, що до протоколу на матч дозволяється вносити не більше п’яти із 18 гравців, що не мають посвідчення учасника бойових дій. І це можуть бути лише військовослужбовці, які проходять службу в частинах, на базі яких сформована та чи інша команда. До речі, пропозиція включити в команду військових, які не брали участь в АТО, була запропонована і затверджена самими учасниками на організаційній нараді.

В заявку команди на турнір вписані номери посвідчень учасників бойових дій, всі заявкові листи зберігаються в регіональних федераціях, яки видавали картки учасників змагань. Тому ФФУ переконана, що всі матчі будуть проходити відповідно до регламентних норм. Що стосується звинувачень Руслана Руденка на адресу ФФУ щодо низької якості арбітражу та неякісної форми, яку нібито надала Федерація футболу України, то про безглуздість таких звинувачень свідчить те, що через деякий час після оприлюднення вони були видалені з тексту першоджерела.

Ще раз наголошую, що ФФУ вважає організацію турнірів, в яких грають учасники АТО, важливими соціальними проектами. Тому ми допомагали і будемо надалі допомагати всім організаціям, які займаються такою важливою справою, - відзначив Юрій Запісоцький.

Источник: sportarena.com
Популярные новости