Скаутинг для "Динамо": Італія

4474 10.12 2017   09:05
Автор: Footboom
Фото - forzajuve.ru

Продовжуємо теоретично підбирати гравців для "Динамо" завдяки скаутській платформі та виходячи із кадрових проблем команди, вимог тренерського штабу Олександра Хацкевича та фінансових можливостей клубу. Цього разу на прицілі Італія. Там можна знайти доволі хороших гравців, які пройшли дуже гарну тактичну школу. Свого часу "Динамо" вже мало досвід придбання Мігеля Велозо із "Дженоа" та Романа Єрьомєнка із " Удінезе" . Минулої зими динамівцем мав всі шанси стати Оскар Хільємарк із "Палермо". А до цього, у часи Олега Блохіна, всі шанси стати динамівцем мав обронець "Дженоа" Андрес Гранквіст, але цей транфер теж не відбувся у останній момент. Тому розглядатиму насамперед гравців із Східної Європи, Скандинавії та молодих гравців, які із різних причин не змогли поки закріпитися в своїх командах.

Зрозуміло, що претендувати на серйозних футболістів зараз "Динамо" не може. Тому вся увага до середняків та аутсайдерів, а також представників Серії Б, де, на мою думку, є ряд доволі цікавих гравців. Але давайте про все по порядку

Саулі Вайсанен. 23- х річний фінський центральний захисник "СПАЛ". Контракт до літа 2020-го року. Трансфермаркет оцінює його в 500 тисяч євро . Вайсанен – це фізична міць, гра на другому поверсі, єдиноборства, звичайно, що італійська школа нікуди не поділася. Спокійний, дисциплінований гравець, який вже має певний рівень, але ще може зростати та розвиватися далі. В Італії тільки із літа цього року.

Йоахім Андерсон. 21-річний данський центральний захисник " Сампдорії". Контракт - до 2021 року. Трансфермаркет оцінює його у 1. 5 мільйона євро. Цікавий оборонець, який до звичайних скандинавських чеснот – силова боротьба, дисципліна, гра головою може додати ще і перший пас. Зараз не грає за "Сампу". Серія А - не той чемпіонат, де легко адаптуватися. Гравець молодіжної збірної Данії.

Філіп Еландер. 24-річний шведський центральний захисник "Болонії". Контракт - до літа 2019-го року. Трансфермаркет оцінює його у 1.3 мільйона євро Еландер – це спокій, врівноваженість, відсутність емоцій. Поки не основний гравець свого клубу.

Штефан Сіміч. 22-річний чеський (має хорватське походження) центральний захисник "Кротоне". Контракт - до літа 2018–го року . Трансфермаркет оцінює його у 700 тисяч євро. Грав за молодіжну збірну Чехії, зараз виступає у першій команді. Ще не зовсім сформований захисник, але має гарні задатки у грі на останній лінії захисту, під пресингом, читає гру, при тому в силовій боротьбі теж не пасе задніх.

Мухамед Салім Фарес. 21–річний алжирський фланговий півзахисник "Еллас Верона". Контракт - до літа 2020 року. Трансфермаркет оцінює його у 400 тисяч євро. Фарсес сучасний фланговий гравець заточений на передачі у штрафний суперника. Ще дуже молодий, звідси - не завжди стабільний. Працьовитий, швидкий гравець.

Якуб Янкто (на фото). 21–річний чеський лівий, або центральний півзахисник "Удінезе". Контракт - до літа 2021 року. Трансфермаркет оцінює його у 8 мільйонів євро .Величезний талан, має всі потрібні якості для того, щоб вирости у дійсно класного гравця. Його буде дуже важко запросити із "Удіне". Простіше було б підписувати його із Чехії . На мою думку, це інвестиція, яка має майже напевно окупиться в рази. "Удінезе" його придбав у 2014 році в пражської " Славії".

Ладіслав Крейчі. 25-річний чеський фланговий півзахисник "Болоньї". Контракт - до літа 2020 року. Траснфермаркет оцінює його у 4.5 мільйона євро . Не основний гравець своєї команди, але має певний клас, на певному рівні міг би бути корисним. Потребує такого собі перезавантаження кар’єри. На мою думку, доволі хороший гравець, який може на рівні чемпіонату України принести користь.

Серія Б

Антон Крешіч. 21-річний хорватський центральний захисник "Авеліно". Контракт - до літа 2018–го року . Траснфермаркет оцінює його у 150 тисяч євро . Сила Крешіча у грі на другому поверсі, надійності, виборі позиції. Звичайно, що він зараз ще дуже молодий, такий собі пластилін із якого можна ліпити хорошого гравця, тільки потрібен майстер

Лука Крайнц. 23–річний словенський захисник "Фрозіноне". Контракт - до літа 2018-го року. Трансфермаркет оцінює його у 1.62 мільйона євро. Чіпкість, гра в пресингу, гарна гра на другому поверсі. Дуже імпонує цей гравець та його ігрові якості.

Норберт Гіомбер. 25-річний словацький центральний захисник "Барі". Контракт - до літа 2018-го року. Тарснфермаркет оцінює його у 1 мільйон євро. Гіомбер – вже досвідчений гравець, схильний до виконання тільки своїх прямих обов’язків, а на атаку майже не грає. Гарно обирає позицію, не втрачає рівноваги в грі під пресингом, сильний на другому поверсі. Я бачу у нього лідерські якості.

Лоренцо Шиміч. 21–річний хорватський центральний захисник "Емполі". Контракт - до літа 2018-го року. Трансфермаркет оцінює цього гравця у один мільйон євро. Контракт належить "Сампдорії" Величезний талант, та величезний потенціал. Гравець молодіжної збірної Хорватії. Всі потрібні якості для сучасного центрального захисника у нього є, просто потрібно це все далі розвивати. Свого часу був близький до переходу в "Дніпро", але тоді не пройшов перегляд. Провів три матчі за "Говерлу" Грозного, але повернувся до "Хайдука". Чимось за манерою гри схожий на Хачеріді, або на Качарабу, який свого часу теж грав у Грозного.

Раде Круніч. 24-річний боснійський атакуючий, правий півзахисник "Емополі". Контракт - до 2021 року. Трансфермаркет оцінює його у 1 мільйон євро. В першу чергу Круніч – це дисципліна на полі, виконання чорнової роботи, при тому він кусючий гравець, який сам може відбирати та пресингу вати. До того ж має сильні сторони у створенні та креативі. В першу чергу це техніка та швидкість. Ну і він вже сформований гравець, сильні сторони якого можна використовувати.

Івко Чочев. 24-річний болгарський центральний півзахисник "Палермо". Контракт - до літа 2020 року. Трансфермаркет оцінює його у 2 мільйони євро. Минулої зими до Києва ледве не переїхав швед Хільємарк із того ж таки "Палермо". Хороший гравець із пасом, баченням поля, вміє тримати свою позицію.

Міха Зайц. 23-річний словенський атакуючий півзахисник "Емполі". Має контракт до літа 2021–го року. Трансфермаркет оцінює його в 1 мільйон євро. Технічний гравець, який може вести гру команди, пас, розуміння гри – все при ньому.

Висновок

Італійський ринок – дуже цікавий, але на нього потрібно дивитися більш ретельно та глибоко. На мою думку, навість серед резервістів, гравців середняків та аутсайдерів можна знайти цікавих гравців, які підсилять "Динамо" . Був би радий бачити у Києві Янкто, Крейчі та Шиміча.

Популярные новости