Кубок Джуніорс - 2017 – свято футболу для дітей та юнаків

5022 17.11 2017   12:21

Хтось віддає перевагу святкуванню Дня народження у сімейному колі, інші полюбляють розділяти радісну мить з близькими друзями та колегами. Президент футбольного клубу "Джуніорс" (Шпитьки) Сергій Шут святкує День народження у свій спосіб. Чотири роки тому він започаткував традицію переступати черговий віковий рубіж у величезній компанії висхідних футбольних зірочок.

На четвертий за ліком "Кубок Джуніорс" з’їхалися близько сотні дітлахів та підлітків з шести населених пунктів – Шпитьок, Гатного, Михайлівки-Рубежівки, Гореничів, Бузової та Фастова, який вперше був представлений у турнірі. Змагання пройшли у чотирьох вікових категоріях (4-5 класи, 6-7 класи, 8-9 класи, 10-11 класи).

Як і минулого року, найкращу технічну та функціональну підготовку продемонстрували команди Гатного. Вихованці Андрія Давиденка та Руслана Смалька вибороли перше місце одразу у трьох вікових групах. Причому старшим хлопцям перемога далася надзвичайно легко, чого не скажеш про наймолодших. У фіналі учні четвертого та п’ятого класів селища Гатне у напруженому двобої з рахунком 2:1 здолали команду "Сокіл" з Михайлівки-Рубежівки.

Володарями бронзових нагород у цій категорії стала Бузова, очолювана Василем Дворником. До речі, у складі цього колективу своєю грою вирізнявся Данило Єрмак, який є онуком Геннадія Литовченка, срібного призера чемпіонату Європи-1988.

Захопливим, цікавим та сповненим драматизмом виявився фінал турніру серед учнів шостих та сьомих класів. У вирішальному поєдинку "Гореничі" та "Динамо" (Фастів) м’ячів не забили, тож долю золотих медалей визначила футбольна лотерея. У вмінні пробивати шестиметрові штрафні удари "Гореничі" виявилися сильніші – перемога 2:1. Бронзові медалі дісталися "Соколу" (Михайлівка-Рубежівка).

У фіналі категорії "восьмі та дев’яті класи" як не старалися команда селища Шпитьки, а скласти гідну конкуренцію одноліткам з СК "Гатне" їй не вдалося. У підсумку шпитьківчани задовольнилися другим місцем, а третє посіла команда "Гореничі".

І, нарешті, у самій старшій групі слідом за СК "Гатне" фінішували представники Шпитьок та Бузової.

По завершенні футбольного дійства відбулася урочиста церемонія нагородження учасників та призерів. Всі юні футболісти отримали з рук організатора "Кубка Джуніорс" Сергія Шута пам’ятні грамоти, окрім яких призери приміряли медалі, а переможці підняли над головою омріяний кубок. Щасливі, вони залишали столичний спорткомплекс "Політ" з посмішками на обличчях – для них подібні турніри справжнє свято. Представники команд висловили надію, що традиція буде продовжена – і вже в наступному році, приблизно в ту саму пору, Сергій Шут запросить команди на п’ятий "Кубок Джуніорс".

Популярные новости