Київський апеляційний адміністративний суд зобов'язав "Приватбанк" повернути сім'ї Суркісів 1,05 млрд гривень

1470 08.11 2017   17:14
Фото - Виктора Перегянка, FootBoom.com

Київський апеляційний адміністративний суд 6 листопада зобов'язав Приватбанк повернути сім'ї Суркісів 1,05 млрд гривень, 266,2 тис. доларів і 7,8 тис. євро, повідомляє ukranews.com з посиланням на прес-службу Національного банку.

Нагадаємо, 27 грудня 2016 року Окружний адмінсуд Києва відкрив провадження за позовом сім'ї Суркісів: Ігоря, Григорія, Рахміль (батько Ігоря й Григорія), Марини (дочка Ігоря), Світлани (дочка Григорія) Суркісів й Поліни Ковалик (дружина Григорія). Вони просили скасувати рішення НБУ №105 від 13 грудня 2016 року, яким вони були визнані інсайдерами Приватбанку.

17 травня суд визнав незаконним і скасував рішення комісії НБУ про визнання пов'язаними із Приватбанком особами сім'ї Суркісів, а також скасував накази тимчасового адміністратора Приватбанку, які стосувалися рахунків фізосіб.

При розгляді цих справ НБУ вказував, що Ігор Суркіс і Ігор Коломойський - акціонери в т.ч. телеканалу "1+1", що свідчить про зв'язок Суркіса із Приватбанком, а тому й родичі Ігоря Суркіса теж уважаються пов'язаними із Приватбанком особами.

Суд дійшов висновку, що не доведена істотна участь Ігоря Суркіса в пов'язаних із Приватбанком компаніях - ТОВ "Телерадіокомпанія "Студія 1 + 1", ТОВ "Гравіс-Кіно" і ПрАТ "Телекомпанія "ТЕТ". Суд послався на те, що в Єдиному держреєстрі юросіб і фізосіб-підприємців Ігор Суркіс не зазначений власником істотної участі, бенефіціаром, учасником, керівником або будь-якою іншою особою у зазначених структурах.

Читайте также: Игорь Суркис: "Есть проблемы, которые необходимо решать во время зимнего трансферного окна"

Також суд вирішив, що НБУ належним чином не довів зв'язок Ігоря Суркіса в тому числі з "Запорізьким заводом феросплавів" і "Нікопольським заводом феросплавів" (одним з бенефіціарів яких є Коломойський).

6 листопада Київський апеляційний адміністративний суд відхилив апеляцію Національного банку, Міністерства фінансів, Фонду гарантування вкладів фізичних осіб.

Національний банк уже подав касаційну скаргу у Вищий адміністративний суд і звернувся в суд із проханням призупинити виконання вищезгаданого рішення до вирішення спору в касаційній інстанції.

Популярные новости