Екс-віце-президент ФФУ: "Скільки можна наші стадіони перетворювати на війну?"

1504 15.10 2017   15:00
Фото - Виктора Перегянка

Екс-віце-президент ФФУ Володимир Мариновський в інтерв'ю "Експресу" прокоментував рішення ФФУ, зобов'язує вболівальників купувати білети на матч за паспортами.

- Можливо, це і не дуже нормальне, але скільки можна наші стадіони перетворювати на війну. З одного боку всі закликають приходити на стадон з жінками і з дітьми, а з іншого там постійно стріляють і показують нацистські лозунги.

Порушників громадського спокою потрібно карати, а як це робити, якщо неможливо ідентифікувати особу, яка вчинила це порушення. От ФФУ і шукає варіанти, як це зробити найкраще. Зізнаюсь відверто, у ФФУ ніколи особливо ретельно не займалися питаннями безпеки. Так, після гучних скандалів бралися за цю справу, махали пальцем, грозилися всіх покарати, але в підсумку все затихало. А все тому, що ФФУ фізично не спроможна самостійно вирішити цю проблему. Має бути відповідний закон, який би дозволяв ФФУ спільно з правоохоронцями боротися з цими явищами".

Я багато поїздив на матчі у Європі. Я проходив на стадіон у складі офіційної делегації ФФУ і нас так обшукували, ніби ми в аеропорту на літак сідали. Їм все рівно хто ти, головне безпека. Плюс там ведеться тотальне відеостеження, яке дозволяє виловити кожного порушника, покарати його і більше недопустити на трибуни. Наші ж хулігани, навіть якщо їх впіймають, спокійно йдуть на наступний матч і продовжують свої темні справи, - каже колишній керівник ФФУ Володимир Мариновський.

Популярні новини