Футбольне шоу до Дня Одеси

2030 06.09 2017   13:18


Місто біля моря, чорноморська перлина України з традиційним розмахом в перші дні вересня щороку відзначає День міста! Безліч концертів і фестивалів, спортивних стартів та масових гулянь. У тому, що одесити своє місто люблять і з повагою відносяться до його 223-х річної історії, змогли на власні очі переконатися найкращі футболісти України минулих років, які взяли участь у святкуванні. Футбольний матч Національної збірної України серед ветеранів і легенд одеського футболу, об'єднаних в команду ФК "Рішельє", разом із пройшовшим на Потьомкінських сходах концерту "Океану Ельзи", стали чи не головними родзинками програми цьогорічних заходів.

На стадіоні "Спартак" зібралися любителі футболу старших років, хто застав гру справжніх майстрів і кому дорога пам'ять молодості. А ось молодь була представлена ​​учнями місцевих футбольних шкіл, яким є чому повчитися у знаменитостей минулих років. І справді, склади команди організатори підібрали краще нікуди! У збірної України виконували соло Сергій Ковалець, Едуард Цихмейструк, Владислав Ващук, Сергій Нагорняк, Юрій Максимов, В’ячеслав Свідерський, Олександр Косирін, Андрій Донець, Віктор Мороз, Олександр Дамін, Володимир Єзерський, Олександр Венглинський, Андрій Оксимець, Віталій Самойлов, Всеволод Романенко, Віктор Уляницький, тренери Анатолій Дем’яненко та Володимир Лозинський. Багатий на "зоряні" імена і одеський футбол: Ігор Шуховцев, Валентин Полтавець, Сергій Білозор, Олександр Фомичев, Олег Кошелюк, Андрій Пархоменко, Дмитро Каряка, Олег Войников, Владислав Гельзін... Обслуговувала матч суддівська бригада на чолі зі знаменитим Віталієм Годуляном, який провів в українській Прем'єр-лізі 202 поєдинки! Футбольний матч відбувся за підтримки Федерації футболу України, Асоціації ветеранів футболу України та ТОВ "Агробізнес".



Саму гру за змістом можна розділити на дві частини. У першій беззаперечною перевагою володіла збірна України, основна небезпека йшла від Нагорняка, Цихмейструка, Ковальця, Ващука, а м'яч у ворота одеситів провів Косирін. Після перерви більш активно виглядали господарі, в складі яких ударом з пенальті відзначився Владислав Гельзін. У підсумку результативна нічия 1:1, безліч небезпечних моментів і чудовий настрій у вболівальників, які знову побачили у справі найкращих футболістів минулих років. На останніх хвилинах під оплески на поле вийшов найстарший учасник матчу Олександр Дамін, володар Суперкубка УЄФА, який днями відзначив 65-річний ювілей!



Одним із організаторів матчу виступила Федерація футболу Одеської області, президент якої Петро Чілібі робить великий внесок у розвиток ветеранського футболу не тільки в області, а й у країні: "Ми хотіли проведенням цього матчу подарувати одеситам і всім нашим гостям свято до Дня міста. Як бачите, на футбольному полі вдалося зібрати кращих гравців України, і вік був не перешкодою, хоч одним трохи більше 35 років, а іншим виповнилося 65. Окреме спасибі хочу сказати віце-президенту ФФУ Олегу Собуцькому, який дав нове життя ветеранському футболу України. Зараз реорганізуються і виводяться на новий рівень чемпіонати і кубки України серед ветеранів, а заснована збірна ветеранів стала однією з родзинок нашого футболу, його гордістю. Щороку команда проводить з півсотні матчів по всьому світу, ще кілька років тому ми й уявити не могли, що таке в нашій країні можливо! Одесити, які люблять і розуміють футбол, гідно оцінили проведений матч, і попросили на цьому не зупинятися. Домовились, що будемо працювати і далі, розвиватимемо ветеранський і масовий футбол, організовуватимемо цікаві турніри і матчі".

Слідом за Одесою місцем проведення наступного матчу Національної збірної України серед ветеранів стане місто Долинське Кіровоградської області, де 8-го вересня до Дня фізкультури та спорту буде проведений матч із місцевою командою ветеранів.

Популярные новости