Нарада з фінансовими співробітниками футбольних клубів

1014 15.03 2013   23:07
Фото - ffu.org.ua

Сьогодні, 15 березня, у Будинку футболу було багато людей. На третьому поверсі зібралися дитячі тренери та керівники дитячо-юнацьких закладів, а на п’ятому під керівництвом першого віце-президента Федерації футболу України Сергія Стороженка відбулася нарада зі співробітниками фінансових установ футбольних клубів ОПФКУ «Прем’єр-ліга» та ОФК ПФЛУ 1-ої ліги (претендентів на підвищення в класі за спортивними показниками).

На нараді були присутні фінансові спеціалісти з 16 клубів УПЛ, а також один представник клубу Першої ліги − ПФК «Севастополь».

У вступному слові Сергій Стороженко ще раз нагадав представникам клубів про транспарентність у фінансових справах та критеріях фінансового критерію, запропонував орієнтуватися на офіційні, тобто джерела інформації УЄФА і ФФУ, а не думки окремих осіб, які друкуються в пресі. Сезон 2012/2013 буде стартовою площадкою для УЄФА з моніторингу футбольних клубів з фінансового «Fair play». «ФФУ - не поліцейська організація, ми ваші друзі, ваш сервісний центр, який хоче вам допомогти, - зазначив Сергій Стороженко. - Але ми хочемо також, щоб ви розуміли свою відповідальність і правові наслідки недобросовісного відношення до процедури фінансового «Fair play». Головне для кожного клубу розумне ставлення до власної економіки, прозорість в діях і беззбитковість, про показники якої у нас буде окрема розмова».

Окрім Сергія Стороженка з доповідями також виступили Володимир Сенніков − експерт з фінансових критеріїв, спеціаліст Центру ліцензування ФФУ; Сергій Задіран − відповідальний за атестацію футбольних клубів України; Маркіян Ключковський − юрист в області спортивного права.

Останній у своєму виступі зупинився на двох основних принципах фінансового «Fair play». Перший - це відсутність збитковості футболу, як бізнесу, що необхідно для розвитку футболу. Згідно з другим важливим принципом, кожна транзакція футбольного клубу повинна мати реальне економічне підґрунтя.

Під час зустрічі були також обговорені наступні питання: концепція фінансового «Fair play»; методика впровадження на додачу до критеріїв клубного ліцензування; окремі аспекти діяльності футбольних клубів України, пов’язані з виконанням фінансових критеріїв в системі атестації; процеси фінансового «Fair play» в системі атестації футбольних клубів України та ключові аспекти. Також відбулась презентація програми CL/FFP IT Solution.

Представники клубів висловили задоволення щодо отриманих знань. Сторони погодилися зустрітися для обміну думками після закінчення чемпіонату.

Популярные новости