Відбулась нарада голови ФФУ з президентами клубів ПФЛ

1425 06.05 2017   09:04
ФФУ

5 травня, в Будинку футболу відбулась робоча нарада керівника Федерації футболу України Андрія Павелка з президентами клубів Професіональної футбольної ліги, повідомив офіційний сайт ФФУ.

Учасники зустрічі обговорили низку важливих питань. Зокрема, представники клубів запропонували свої варіанти змін до Регламенту ПФЛ в частині доопрацювання вимог до стадіонів, на яких проходять поєдинки першої та другої ліги, методів контролю дотримання цих вимог, а також врегулювання відносин гравців з клубами та вирішення спірних питань.

Окремо учасники зібрання торкнулися теми використання полів зі штучним покриттям. Враховуючи несприятливі сезонні умови осені та зими, поява в Україні кількох стадіонів з таким покриттям, суттєво спростила б організацію матчів в ці пори року.

- Сьогодні складний час і для України в цілому, і для футболу. Але ми обов’язково подолаємо всі труднощі, і важливо, щоб ми це зробили разом, однією командою, - відзначив під час наради Андрій Павелко.

За словами президента ФФУ, тісна співпраця Федерації та ПФЛ вже дає позитивні результати. Зокрема, ФФУ збільшила фінансування арбітражу на матчах першої та другої ліги, що дозволило клубам ПФЛ зекономити в поточному сезоні 6,1 млн грн. Це, в свою чергу, сприяє росту кількості клубів в ПФЛ. Але, як підкреслив президент ФФУ, разом з тим важливо об’єднати зусилля клубів у боротьбі з корупцією в футболі.

Читайте также: Андрей Павелко: "Теперь Франческо Баранка проедется по клубам"

- Викорінення ганебної практики договірних матчів має проводитись рішучими, швидкими і добре узгодженими заходами, - наголосив Андрій Павелко.

У цьому питанні керівника ФФУ підтримав голова Комітету з етики та чесної гри Франческо Баранка, який закликав представників клубів до тісної співпраці в боротьбі з футбольною корупцією.

Популярные новости