За підтримки ФФУ розпочалася міжнародна Спартакіада "Офіцерські старти"

1444 09.02 2017   09:43
Фото - ФФУ

З 8-го по 10-е лютого на базі Національного університету оборони України ім. Івана Черняховського проходить VIII міжнародна Спартакіада «Офіцерські старти». Захід присвячений 28-й річниці виведення військ з Афганістану під гаслом «Воїни афганці – воїнам АТО».

Турнір з футзалу для солдат і офіцерів, який було започатковано ще вісім років тому, з часом трансформувався у міжнародну Спартакіаду.

Участь у змаганнях беруть 9 команд, серед яких і три закордонних: Збройні сили Республіки Польщі, Збройні сили Литовської республіки та Збройні сили Латвійської Республіки. Україну ж представляють господарі Спартакіади, Національна Академія Служби безпеки України, Військово-морські сили ЗСУ, Повітряні сили ЗСУ, Сухопутні війська ЗСУ та Генеральний штаб ЗСУ.

Читайте также: Завершились міжрегіональні семінари спостерігачів арбітражу

«В університеті працюють 30 військових та військовослужбовців в запасі, які брали участь у подіях в Афганістані. Та останні два роки за ініціативи учасників змагань, турнір набув нового гасла: «Воїни афганці – воїнам АТО». Це символічна назва для нинішнього часу», - відзначив начальник національного університету оборони України генерал-полковник Геннадій Воробйов.

Цьогоріч організатори розширили коло змагань до 3-х видів спорту: футзал, настільний теніс та кульова стрільба. За загальними результатами турніру переможець отримає Кубок міністра оборони.

«В умовах складної військово-політичної ситуації на сході, де воїни захищають честь України, важливо показати високий рівень спортивної підготовки», - відзначив начальник Управління фізичної культури і спорту Міністерства оборони України полковник Юрій Фіногенов.

Федерація футболу України не залишилися осторонь Спартакіади. Перший віце-президент ФФУ Вадим Костюченко передав вітання учасникам від керівництва Федерації, тренерського штабу на чолі з Андрієм Шевченко та гравців збірної. До того ж, господарі змагань отримали символічну футболку 12-го гравця національної команди.

Читайте также: ФФУ та Національний університет фізичного виховання і спорту України презентували Інститут футболу

Крім того, перший віце-президент подякував закордонним гостям та їх федераціям за підтримку в питанні з проведенням фіналу Ліги чемпіонів 2017/18 у Києві, та запропонував створити міжнародну збірну з футзалу, яка згодом поміряється силами з національною командою України з футзалу.

«ФФУ – надійний соціальний партнер Збройних сил України, які є нашими друзями. Я пропоную створити символічну збірну Спартакіади з футзалу, куди ввійдуть найкращі гравці турніру. У квітні в Палаці спорту ця команда зіграє з професіоналами «синьо-жовтих», – відзначив Вадим Костюченко.

Закордонні учасники турніру відзначають гостинність організаторів та зазначають, що такі Спартакіади тільки згуртовують стосунки між країнами.

«Ми дуже раді, що нас покликали на ці змагання. Ми товаришуємо і хочемо продовжувати підтримувати теплі стосунки з Україною. Спорт – важлива галузь для захисту своєї країни», - відзначив підполковник Міністерства оборони Литви Сауліс Піктурна.

Турнір розпочався з символічного розіграшу м’яча у центрі майданчика за участі Вадима Костюченка та Геннадія Воробйова.

Источник: ФФУ
Популярні новини