Олег Саленко: "Зозулі, Кравцю та іншим легіонерам не обов`язково знати іспанську мову"

2092 26.01 2017   14:20
Фото - fcdynamo.kiev.ua

Колишній гравець «Валенсії» Олег Саленко прокоментував кар'єру футболістів збірної України в чемпіонаті Іспанії.

- Олегу, ви грали в чемпіонаті Іспанії і досить яскраво себе проявили. Чому не виходить зараз у гравців збірної України в Прімері?
- Важко оцінювати гру тих, хто рідко виходить на поле. Є позитивні моменти лише у Кравця.

- Але «Гранаді» голи Кравця поки мало допомагають - команда перебуває у зоні вильоту...
- Повірте, це не важливо: потрібно виходити на поле - і забивати. Вважаю, в Артема є все, щоб розвинути свою кар'єру (в тому числі і в Іспанії, перейти в сильніший клуб), і просунутися далі. Нехай прагне. Він і найкращий бомбардир, і грає постійно - це обов'язково помітять.

- Хто?
- Інший клуб Прімери. Сильніший за «Гранаду». Ну, дивіться: наприклад, я теж поїхав з «Динамо» (Київ) в останню команду Іспанії, «Логроньєс». І за півроку ми вийшли на 10-е місце (Cаленко забив 7 м'ячів в 16 матчах. А в наступному сезоні відзначився 16-ма м'ячами! - Прим). А потім я перейшов до "Валенсії", де грав разом з бразильцем Ромаріо. Я бачу у Кравця бажання проявити себе, бачу прагнення, і бачу результати. Про інших, Зозулю та Бойка, говорити поки важко, тому, що ми рідко бачимо їх на полі.

- Наскільки важливо, граючи в Ла Лізі, знання іспанської мови? Деякі фахівці кажуть, що саме через незнання мови проблеми з потраплянням до складу «Бетіса» у Романа Зозулі.
- Не вважаю це важливим. Я півтора року грав, не знаючи мови. Якщо ти показуєш результат, і «тягнеш» команду на собі, то знання мови йде на другий план, стає не найважливішим фактором. Це з розряду самовиправдання своєї слабкої форми і слабку гру.

- А Бойко?
- Воротарям, вважаю, важче - вони повинні або постійно грати, або не грати. Важлива довіра. Бойко ж зіграв зовсім мало.

- Футбольні вболівальники чекали більшого і від Зозулі, і від Бойка. Та й Євген Коноплянка основним гравцем «Севільї» в минулому сезоні не став. Чи не їх чемпіонат, або просто у нас ці футболісти були переоцінені не по заслугах?
- Я вже років 5-7 про це говорю: все це відбувається тому, що це на рівні чемпіонату України, при божевільних зарплатах, вони були зірками. Втім, так, у нас весь футбол ще тоді був переоціненим.

Источник: Плюс Спорт
Популярные новости