Ветерани львівського футболу зіграли благодійний матч і зібрали кошти для воїнів АТО

2580 28.12 2016   19:16
zik.ua

У Львові, на майданчику палацу спорту «Галичина» відбувся благодійний футбольний поєдинок, головною метою якого був збір коштів для воїнів АТО.

Організатором заходу став вихованець відділення футболу Львівського училища фізичної культури (нині – Академія футболу «УФК-Карпати») Ігор Баїк, який понад рік разом зі своїми побратимами боронив цілісність України в окопах на Донбасі, а зараз допомагає воїнам АТО.

«Ситуація в Україні загалом і на Донбасі зокрема дуже не проста. Коли говорити футбольними термінами, то зараз на Східному фронті відбувається дуже важкий для нас поєдинок. Суперник надзвичайно серйозний і перемогти його зовсім не просто. Та українці вже довели, що вони вправні воїни і заради незалежності та цілісності своєї держави готові перенести і перетерпіти будь-які тяготи війни. Я, так само, як і усі мої побратими, вірю в нашу перемогу, бо правда на нашому боці і не сумніваюся, що з Божою допомогою ми звільнимо нашу рідну землю від ворога. Та для цього усі справжні громадяни України, незалежно від національності – бо ми всі є українцями, синами нашого народу – повинні об’єднатися і кожен на своєму місці заради нашої спільної перемоги робити усе можливе, аби допомогти українським воякам на Східному фронті.

Саме тому я й звернувся до своїх колишніх однокласників з ідеєю провести благодійний матч, усі зібрані кошти від якого підуть на закупи всього необхідного для воїнів АТО. Хочу подякувати усім, хто долучився до цього заходу, до організації та проведення матчу і зробив свій внесок у доброчинну справу», – сказав Ігор Баїк у розмові з кореспондентом IA ZIK.

У матчі взяли участь дві команди – «Однокласники і друзі Ігоря Баїка» та ветерани «Карпат». Хоча назви команд є чисто умовними, бо в обох командах грали друзі Ігоря Баїка, а кістяк обох команд складали колишні зіркові гравці львівських «Карпат». Аби не бути голослівними, ми просто назвемо склади обох команд.

«Однокласники і друзі Ігоря Баїка»: Юрій Вірт – Микола Сич, Олександр Дем’янчук, Назар Стегніцький, Павло Стегніцький, Петро Решко (між іншим, рідний племінник легендарного захисника київського «Динамо» Стефана Решка), Олександр Чижевський, Володимир Шаран, Руслан Забранський, Володимир Орловський, Євген Михайлів, Ігор Баїк.

Тренер – Ярослав Дмитрасевич.

Ветерани ФК «Карпати»: Богдан Стронціцький – Олег Смолинець, Ярослав Гринишин, Андрій Котельник, Ігор Смолинець, Леонід Маковський, Микола Лапко, Володимир Уштан, Роман Гнатів.

Тренер – Володимир Шеремета.

Зазвичай товариські поєдинки проходять у дружній атмосфері і закінчуються нічийним результатом з великою кількістю голів. Щодо доброзичливості, то й у звітній грі її також не бракувало, але при цьому матч видався по-справжньому бойовим. Як жартували після фінального свистка самі його учасники, колишніх футболістів не буває, тому упродовж 40 хвилин (гра проходила у форматі два тайми по 20 хвилин) глядачі спостерігали за безкомпромісною боротьбою, в якій кожна з команд прагнула виключно до перемоги.

Рахунок відкрили ветерани «Карпат», але далі «Однокласники і друзі Ігоря Баїка» забили чотири м’ячі поспіль. І лише наприкінці зустрічі підопічні Володимира Шеремети організували справжній штурм воріт Юрія Вірта, змусивши останнього двічі діставати круглого із сітки своїх воріт. Та врятувати гру ветеранам «Карпат» не судилося – з рахунком 4:3 виграла команда Ігоря Баїка. Втім, перемогла у цьому матчі благодійність. Нехай зібрані кошти – це маленька капля від того фінансування, яке нині потребує наша армія, але немає сумнівів, що й вона наблизить нашу спільну перемогу над ворогом. Слава Україні! Героям Слава!

Источник: ZIK
Популярные новости