Андронов пояснив, чому Ярмоленко більш сучасний, ніж Коноплянка

2800 22.12 2016   00:30
Фото - sports.ru

В останньому перед зимовою паузою 16-му турі Бундесліги "Шальке" Євгена Коноплянки на виїзді поступився "Гамбургу", 1:2. Український півзахисник вийшов у стартовому складі і був замінений на 89-й хвилині. За тур до цього забив дебютний гол в німецькому чемпіонаті, вирвавши для своєї команди нічию в матчі з "Фрайбургом", 1:1.

Але це ще далеко не ознака того, що українець заграв у німецькому чемпіонаті. Про це сказав відомий російський коментатор телеканалу "Дождь" Олексій Андронов. Він спеціалізується на висвітленні матчів першості Німеччини.

"Першу частину сезону в Бундеслізі для Коноплянки можна вважати нормальною. З урахуванням його переходу після старту чемпіонату. Більше вдалося проявити себе в Лізі Європи, де суперники не діяли так щільно. До чемпіонату Німеччини ще треба звикати. Те, що Євгена в останніх матчах стали максимально використовувати - результат збігу обставин: через велику кількість травмованих у тренера просто немає вибору. В період паузи і зимових зборів українцю доведеться заново доводити своє місце в "основі".

В будь-якому випадку, "Шальке" Коноплянці підходить більше, ніж "Севілья" з її схемою. А пауза повинна піти на користь, адже потрапити до складу "з листа" набагато складніше, ніж коли всі в рівних умовах. Але якщо після перерви він не покаже того, чого від нього чекають, то, швидше за все, знову влітку доведеться шукати іншу команду.

Основна проблема в Євгена та ж сама, і не лише в "Шальке", але й у збірній - він не любить відпрацьовувати в обороні. Але, так чи інакше, це доведеться робити. В "Дніпрі" він був головною зіркою, йому дозволялося більше, ніж решті. Тут інший рівень. Але й від тренера теж чимало залежить. Для порівняння, коли розпочинав Ярмоленко в "Динамо", Газзаєв ставив його навіть на позицію лівого захисника, щоб привчити працювати в обороні. В результаті той виріс у більш сучасного та універсального футболіста, ніж Коноплянка. Те, що в "Дніпрі" за нього відпрацьовували інші, в Європі робити ніхто не буде", - резюмує Андронов.

Євген Коноплянка перейшов у "Шальке" з іспанської "Севільї" на правах оренди. Термін угоди - до 30 червня 2017 року з можливістю подальшого викупу.

Євген Савчук

Источник: Gazeta.ua
Популярные новости