Паралімпійські чемпіони побували в гостях у "Карпат" (Фото)

1896 30.09 2016   16:52
Фото - ФК "Карпаты"

Маса позитиву та чудових емоцій – саме так пройшов день для паралімпійських призерів разом з ФК «Карпати». Хлопці з радістю ділились цікавими історіями зі свого життя, побажали «левам» успіху в наступних матчах та швидкого повернення в єврокубки.

Золоті призери паралімпійських ігор у Бразилії – фехтувальники на візках Андрій Демчук та Антон Дацко відвідали тренувальну базу «Карпат» та карпатівську школу протягом одного одня. Спочатку олімпійцям провели екскурсію по карпатівській тренувальній базі в Брюховичах, а після запросили безпосередньо на зустріч з командою.«Емоції тільки позитивні, настрій піднявся однозначно, незважаючи на всі проблеми, які є у нас зараз. Дуже приємно було їх побачити, поговорити, сфотографуватися, адже це паралімпійські чемпіони. Вразив їх хороший настрій, величезне бажання жити, сила просинатися кожного дня – це надзвичайно мотивує. Дякуємо їм за те, що завітали до нас» поділився враженнями Ігор Худоб’як.

Бесіда пройшла в досить теплих тонах, хлопці відкрито розповідали та ділились історіями про те, який важкий шлях їм довелося подолати аби нарешті завоювати золоті медалі.

«Потрапити на саму Паралімпіаду – це вже досить високий рівень, адже зі 160-ти претендентів поїхало всього 12. Насправді, відбір був дуже непростим та жорстким. Чому я пішов у спорт? Батьки з дитинства пропагували мені здоровий, активний спосіб життя, адже спорт, фізична культура – це ті речі, які нам дійсно потрібні. Я обирав між настільним тенісом, стрільбою з лука та фехтуванням. Характер у мене вибуховий, азартний, емоційний, тому вибір впав саме на фехтування. Я надзвичайно радий, що вибрав саме це заняття, адже мені вдалося досягнути певних висот на чемпіонатах Європи та світу. Але все це було б неможливим без віри в Бога, своє рідне місто та рідну країну. Це мене надзвичайно мотивує та змушує рухатись вперед. Я й надалі намагатимусь міцніти, покращувати свій рівень аби через чотири роки у Токіо знову завоювати золоті нагороди» – розповів Андрій Демчук.

Також чемпіон зізнався, що з дитинства вболіває за «Карпати», зокрема й із фан-сектора. Навіть у Ріо йому довелося не мало часу просидіти біля ноутбука, щоб подивитися у прямому ефірі гру «зелено-білих». А дорогою додому, в німецькому аеропорту, слідкував за матчем проти «Перлини» та хвилювався під час серії пенальті. «Хоч офіційно до «Автофанів» мене ще не прийняли, але сподіваюсь, що зовсім скоро зможу їздити з командою частіше і підтримувати їх в будь-якому куточку України. Наразі у моєму активі є шість виїздів, більшість з яких траплялись зовсім випадково (сміється)».

Про свій тернистий шлях до золотих медалей також розповів Антон Дацко, який професійно займається фехтуванням на візках із 2003 року. Це людина, яка п’ять років по кілька разів на тиждень їздила до Львова із районного села на тренування у громадському транспорті, аж допоки, після олімпіади в Пекіні, йому не подарували власне авто. «У моєму віці хочеться все робити самостійно, це і стало поштовхом піти в спорт. Звичайно, там були свої труднощі, але головне, що є мета. Ти займаєшся, їздиш на змагання, отримуєш медалі. Спочатку навіть не було думки стати Олімпійським чемпіоном, але пізніше зрозумів, що коли я прикладу трішки більше сил, то можна добитися всього і навіть більше. Для мене в спорті найважливішими є мої морально-вольові якості, думка про Бога та молитва. Мені це допомагає, тоді відчуваю себе відсотків на 40 сильнішим, коли виступаю (сміється). Хочу подякувати своєму колективу, товаришам по команді, адже в мою перемогу свій внесок зробив кожен з них» – відверто поділився з карпатівцями Антон Дацко.

Велике враження від виступу олімпійців отримав і головний тренер команди Сергій Зайцев, який зізнався, що карпатівці обговорювали цю зустріч навіть після другого тренування, коли їхали додому. «Зустрічі такого роду хлопцям справді потрібні, насамперед, для мотивації. Дуже вдячні нашим чемпіонам, що завітали на базу, змогли зарядити футболістів позитивною енергією, емоції просто чудові, навіть не передати словами», – подякував паралімпійцям тренер «Карпат».

На прощання та добру згадку від карпатівців олімпійці отримали подарунки – сумки із повним набором «зелено-білої» екіпіровки, іменні футболки, а також м’ячі з автографами. Андрієві Демчуку іменну футболку вручив його улюблений гравець Ігор Худоб’як. «У мене є дуже стара карпатівська футболка, а також ще одна, червоно-чорна, від Ігоря – я її дуже ціную. У моїй колекції ця буде третьою»додав шабліст.

Наступний пункт для чемпіонів – СДЮШОР «Карпати». На зустріч прийшло чимало дітей, а ті, кому дісталися місця на «галерці», навіть ставали на крісла, щоб було краще видно олімпійців. Ті ж, у свою чергу, намагалися переконати дітей, що впевненість в собі та своїх силах є дуже важливою складовою для кожного спортсмена, який бажає добитись успіхів у кар’єрі. «Після цієї зустрічі я зрозумів, що ніколи не можна здаватися, що потрібно впевнено йти до своєї цілі. У майбутньому я хочу стати футболістом «Карпат», а потім і «Барселони», – поділився юний карпатівець Максим.

«Всі знають, який зараз непростий період у команди. Але з вірою у себе можна подолати усі труднощі. Сподіваюся, що наша підтримка неодмінно допоможе «Карпатам» у майбутньому. Ми віримо, що вони зможуть здолати ці тимчасові труднощі, все у них буде добре і команда повернеться до єврокубків»підсумував Андрій Демчук.

Популярные новости